En ny mand har fået mig til at græde

Jeg skal til terapi.

 Annonce for Mette Rygaard

Jeg går til terapi. Det har jeg skrevet om før, det kan du læse lige her. Mette Rygaard er min terapeut – og jeg er meget, meget glad for hende. Hun er imødekommende, rar og klog på livet. For mig er det at gå til terapi, lige så naturligt, som at gå til tandlægen og at træne mine muskler. Alle har sommetider brug for, at tale med et menneske, som ikke er en del af dit liv.

Jeg besøgte Mette i sidste uge og inden da, trænede jeg med Jeanne. Vi stod i omklædningsrummet efter træningen, hvor Jeanne skulle i bad, inden hun skulle på arbejde. Jeg sidder ofte og underholder og hygger, inden jeg cykler hjem og går i bad hos mig selv. Jeanne spurgte, hvad jeg skulle lave og jeg svarede, at jeg skulle til terapi. De to andre piger, som også stod i omklædningen kiggede begge på mig, men sagde ingenting. Pludselig føltes stemningen akavet. Pludselig tænkte jeg, hvad de mon tænkte. Om de mon tænkte, at jeg var psykisk syg, mere end almindelig ked af det eller havde en diagnose. Jeg ved slet ikke, om det havde noget på sig – men stemningen i omklædningsrummet ændrede sig.

Og hvorfor? Fordi det er tabu. Det er tabu, at gå til terapi. Det er ikke noget, som jeg ofte ser på mine sociale medier. At folk poser billeder eller stories, med deres terapeuter eller deres aftaler med dem. Jeg kan godt forstå, at man ikke vil poste alting i sit liv. Det har jeg respekt for. Men det er også sjældent, at jeg hører, at folk taler om, at de går til terapi. Det er lidt tys tys. Og det er synd. For der er ingen skam i at tale med et menneske, som udelukkende vil dig det bedste, som er uddannet i forskellige teknikker, og som har en time afsat – kun til dig. Det er rart.

Jeg har en stor omgangskreds. Jeg har en god familie. Jeg har et rigt socialt liv. Det har jeg fået opbygget – og jeg elsker alle de mennesker, som jeg har tæt på mig i mit liv. Men det er rart, at gå hos Mette. For jeg skal ikke spørge, hvordan hun har det. Hvordan det går med hendes liv. og hvilke udfordringer hun har – for timen er afsat til mig. Og kun mig. Det er lidt svært at vænne sig til, men det er så befriende. Jeg skal ikke gå derfra og have dårlig samvittighed over, at jeg ikke har spurgt nok ind til hende. Jeg kan til gengæld ævle i en time, få hjælp til de udfordringer jeg har, få mine problematikker vendt med et menneske, som ikke kender mig i min dagligdag. Og dét trænger jeg til. For der er altid et eller andet, som jeg kan vende med Mette.

Så hvad taler vi om, Mette og jeg? Jeg skrev dette indlæg, som handlede om mænd. Eller som måske handler om den måde, jeg agerer overfor mænd på. Men vi taler om andre ting. F.eks. at jeg skal øve mig på, ikke at ville være 100% i alle de relationer, som jeg har. For det er umuligt. Jeg har så mange veninder, og jeg er meget tæt på mine forældre. Derfor vil jeg gerne være der for dem, jeg vil gerne skrive godmorgen til dem og huske, når de skal noget vigtigt. Jeg vil gerne have aftaler i min kalender, så jeg ved, at jeg kan vedligeholde mine venskaber og relationer. Men jeg har også virkelig travlt og mange, mange bolde i luften. Udover, at jeg gerne vil pleje mine personlige relationer, så modtager jeg dagligt omkring 50 beskeder fra jer – som jeg også virkelig prioriterer at få svaret på. Mette og jeg taler meget om, at jeg skal skrue lidt ned for min engagement. Ikke, at jeg skal til at være en dårlig veninde – men det er okay at have mange ting at se til – og glemme, at min gode veninde skal til lægen. Det bliver jeg ikke en dårlig veninde af. Så Mette og jeg taler både om mænd, veninder, hvordan jeg taler til mig selv og mange, mange andre ting. Jeg kan kun anbefale Mette. Hun er umulig ikke at have tillid til, hun lytter helt uden fordomme – og så er hun hamrende klog på livet. Hun bor på Østerbro – og hvis du mangler en at tale med, så prøv at tale med Mette. Det har gjort mig rigtig, rigtig godt.

Annonce for Mette Rygaard

3 kommentarer

 • Sine

  Kære Mathilde
  Tak for dig, din blog og din altid gode indsigt i livet.

  Jeg har selv gået til terapi gennem en længere periode. Da jeg startede til terapi besluttede jeg mig for at være åben omkring det. Jeg synes, at det er et åndssvagt tabu. Hvorfor skal man ikke have lov til at søge ekstra hjælp og dermed gøre noget godt for sig selv? Det er der bare intet galt i.
  I min optik burde alle prøve at gå i terapi/til psykolog. Alle mennesker har ting, som de burde snakke med en professionel om. Det tror jeg virkelig på.

  Men tak fordi, du forsøger at bryde tabuet. Det er dejligt.

  God dag.

  Kh Sine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Kære Matilde
  Jeg går selv hos Mette og hun er intet mindre end fantastisk. Mit forløb hos Mette er relativt nyt, men jeg kan allerede mærke, at det bliver livs-ændrende for mig på den gode måde.

  Tak fordi du deler – du har ret i, at det er et tabu, hvilket er så synd. Alle ville have godt af at tale med en som Mette. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har haft brug for gå til psykolog over to omgange. Da jeg var i 20’erne og her igen nu er jeg 35. Dengang var det et tabu. Os i min familie. Vi har ikke være god til tale om svære ting!
  Nu her har jeg været åben om det og mødt nye bekendtskaber/ venner igennem “Smilet” som også taler åben om det og det helt naturligt få den hjælp. Det som kan være svært er det ofte er dyrt at gå til pskolog hvis ikke man kan få en henvisning igennem sin læge og min oplevelse er ikke alle læger giver henvisningen hurtig nok. Jeg skiftede kommunen i forbindelse med flytning og fik en ny læge som lyttede på en anden måde. Jeg var også blevet dårligere på daværende tidspunkt. Så jeg fik endelig en henvisning til en psykolog og spare halv pris. Det ærgeligt man ikke kan få psykolog hjælp som hvis man skulle behandles for noget fysisk. Måske det derfor det er tys tys. At være i balance psykisk er ligeså vigtigt som alt andet. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En ny mand har fået mig til at græde