Som om jeg ikke har noget på

En ny mand har fået mig til at græde

Klokken er 01.32. Jeg fløj hjem fra Azorerne igår. Verdens længste flyvetur. Sådan føltes det. Og jeg har endda været i Sydney. “Kom ud af offerrollen” sagde min mor kærligt, da jeg talte med hende tidligere. Hun har ret. Offerrollen har sjældent klædt nogen. Men jeg er et offer lige nu. Ligesom du måske også er. Så derfor kan jeg ikke sove. Jeg har ondt i hovedet, jeg har kvalme og jeg er rigtig, rigtig ked af det.

Jeg har nemlig gjort godt og grundigt i nælderne. Og jeg er så usandsynlig ked af det. Ikke så meget på egne vegne – men på dine, hvis jeg har gjort dig ondt.

Det handler om en cykelhjelm. Nærmere bestemt høvding hjelmen, som fungerer som en airbag. Den er skide smart. Jeg har så længe haft dårlig samvittighed over, at jeg cykler rundt uden hjelm. Der findes ingen undskyldninger for, ikke at tage hjelm på. Jeg har mistet en bror og dét tragiske faktum er end ikke nok til, at jeg ifører mig hjelm. Det har jeg været flov over. Derfor var jeg muligvis nemmere at få lokket, da Anders skrev til mig og spurgte om jeg var interesseret i, at dele en rabatkode med dig – så du kunne erhverve dig sådan en høvding, til en billigere pris. Det gik for stærkt, da jeg sagde ja. Jeg var ikke grundig nok, da jeg kort tjekkede CVR, adresse og sitet ud. Han har været særdeles kreativ og dygtig, fortalte E-mærket mig, da jeg ringede til dem. Han har brugt lang tid på det og været god til, at skjule hans hensigter. Set i bakspejlet kan jeg godt se, at jeg burde have set signalerne. Dét er jeg rigtig ked af.

Jeg siger ofte ja til rabatkoder – da jeg føler at jeg på den måde, kan give dig “lidt igen” – når du nu støtter mig og følger med i mit liv, min rejse, mine sorger, kriser og glæder. Denne gang gav jeg ikke noget igen – tværtimod. Det er jeg oprigtig ked af. Det har aldrig været min hensigt og jeg ville gøre det meste for, at gøre det ugjort.

Jeg er opdraget sådan, at jeg tror på det gode i mennesker – indtil andet er bevist. Her har jeg været naiv – fordi jeg simpelthen ikke tænker, at man kan finde på sådan noget svindel – helt overlagt. Det overgår min fantasi. Den indre vagthund, sov i timen. Den kommer den ikke til igen. Det lover jeg.

Tak fordi du modtog det så fint og rart – da jeg delte det på min instagram igår. Det er så værdsat og jeg er så rørt over, at over 400 mennesker har skrevet til mig – de fleste har ikke engang købt hjelmen. Men vil give mig omsorg og tanker. Tak af hjertet! Det findes gode mennesker. Det var rart at opleve, efter at være blevet udsat for sådan et overgreb.

De, som uheldigvis også blev offer for Anders og hans virkelig onde hensigter – i kan sandsynligvis godt få jeres penge tilbage. Jeg linker her til indsigelsesordningen – som er en guide til, hvordan du skal gøre. De fleste af de, som jeg var været i kontakt med, har nået at annullere betalingen – fordi pengene endnu ikke er trukket. Heldigvis for det! Men skulle du have oplevet at pengene er trukket – så følg guiden. Der er lidt besvær med at få ringet til bank etc., men det er muligt. Jeg beklager besværet dybt. Skriv også til Høvding (som er informeret) – så vil de sende en bekræftigelse på, at siden er falsk. Det skal du bruge til banken. Mailen til Høvding er: info@hovding.se

Anders er anmeldt til politiet og vil forhåbentlig få et ubehageligt besøg og en (lang) tur på stationen. Men egentlig er jeg ligeglad, med Anders. En stakkel, som sikkert ikke har haft gode forældre, som har kunne lære ham moral. Måske en ensom mand, som gemmer sig bag en skærm. Måske ingen venner, som kan fortælle ham, at man ikke behandler andre mennesker sådan. Jeg vil ikke hade ham. Han fortjener ikke så stærke følelser, fra mig. Eller flere tårer. Jeg er et menneske, og vi fejler alle sammen fra tid til anden. Men jeg ville ønske, at det kun var gået udover mig selv. Heldigvis er det kun penge, ingen er kommet til skade – hvilket trøster mig.

Jeg er ulykkelig over, hvis jeg har pådraget dig besvær. Det er jeg virkelig ked af. Undskyld.

Skriv en mail til mig, hvis du skal have yderligere hjælp eller har spørgsmål: sweetytilde@hotmail.com.

Jeg har lært en masse – det har været en kostelig affære. Og du kan tro, at vagthunden er vække til live nu. Det vil ikke ske igen. Kram M

18 kommentarer

 • Louise

  Tanker i din retning – alle begår fejl og din intention var skidegod og selv om det kræver lidt arbejde at få pengene igen er det næppe det værste, der er overgået nogen.
  Ps – håber ikke det har afskrækket dig fra at køre med cykelhjelm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Du skal ikke bebrejde dig selv så meget. Det er en meget uheldigt og ærgerlig situation, men det er ikke din fejl eller din skyld. Du ville blot gøre noget godt for dine følgere. Han fortjener ikke dine tårer; han er en sørgerlig mand.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Op med hovedet<3 og ja der bliver lidt besvær med kort og banker osv men de fleste banker har fået et noget smidigere indsigelsessystem end tidligere. Du gjorde det ikke med vilje og det ved vi godt! En enkelt fodfejl ændrer ikke noget og holdt op imod alle de gode ting du gør er det en dråbe i vandet. No worries!😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sofie

  Hej matilde,
  det er menneskeligt at tage fejl, og der har jo ingen dårlige intentioner været fra din side.
  Jeg har selv lavet bestillingen, men har endnu ikke fået pengene trukket. Ved du, om andre har har haft succes med at få annulleret bestillingen igennem den falske side, og dermed undgå at skulle lave indsigelsen?
  mvh mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meral

   Det kunne jeg også tænke mig at vide.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Jeg har heller ikke fået trukket endnu, men kunne ikke annullere den, fortalte banken, da jeg ved bestillingen har givet ham “ret” til de penge. De sagde jeg skulle holde øje og ligeså snart de bliver hævet, lave en indsigelse 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Skal os der har mistet penge også politianmelde ham, eller er det nok at du har gjort det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvis du har mistet penge på det, skal du anmelde det. Så kan dit krav på erstatning blive gjort gældende

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Der er RIGTIG mange svindlere derude, og jeg blev selv udsat for svindel i sommer, og ærligt, det er sgu da pisse ærgerligt at falde i med begge ben, men min oplevelse med at lave en indsigelse var at det gik lynhurtigt, og så var det super nemt, intet besværligt i det, og pengene stod på min konto samme dag😉 Held og lykke til jer der er blevet svindlet, og Matilde, op med hovedet, jeg tror ikke der er nogen der bebrejder dig❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg ringede til banken i går for at lukke mit kort. (OBS på at det ikke er nok bare at afvise betalingen. Han kan jo bruge dine oplysninger). Her kunne de se at betalingen snart ville blive trukket og de kunne ikke gøre noget for at stoppe det. Jeg talte så med dem i dag hvor betalingen var forsvundet. Det tyder på at Anders /nogen har trukket betalingerne tilbage efter at Mathilde har meldt ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Geranium

  Jeg vil virkelig anbefale dig at lytte til podcasten Soultalk afsnit 25, som af lavet af psykolog Kisser Paludan. Det afsnit handler om det at lave “fejl”, og hvordan man kan være kærlig overfor sig selv i en situation hvor man føler at man har begået sådan en. Tænker at den ville kunne give dig ro i mavsen❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hvordan kan det være, at du har slettet opslaget igen? Du reklamerer for en endeløs række af alt muligt og nu er du så blevet snydt – Big Deal. Du har beklaget og så er den ikke længere. Når du sletter din beklagelse giver det desværre et indtryk af at du er nervøs for om alle de gratis glæder stopper….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Hej Line, hvilket opslag refererer du til? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Hej, jeg refererer til opslag på instagram.
   Jeg har aldrig hørt om dig før – og jeg har scrollet lidt her og på din instagram og må oprigtigt spørge, om der er noget, du siger nej til at reklamere for? Dit feed er tæt på een lang reklame. Det er ikke ment nedladende, blot undrende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

   Jeg tror lidt du har misforstået Matildes måde at bruge instagram og hvordan hun deler “reklamer”. Jeg har fulgt med i noget tid og kan godt se hvad du mener med hendes feed, hvis man udelukkende kigger på det. Men min opfattelse er dog at hun deler en del mere “hverdagsting” end reklamer. Men langt størstedelen af det, som hun deler fra sit liv (og det, som jeg tror de fleste af hendes følgere primært følger med i) det deler hun i story. Reklamer, konkurrencer osv. ryger så primært ofte op i feed’en – det er i hvert fald den måde jeg har oplevet det på😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej Matilde
  Det er en virkelig ærgerlig sag, så det er fint at læse, at du tager dit ansvar på dig og beklager. Det er naturligvis ikke kun din skyld, og det her er ikke for at give mere skyld med skyld på, men jeg håber at denne sag fremover vil få dig til at reflektere mere og undersøge dine samarbejdspartnere grundigere inden du reklamerer for dem. Jeg har desværre oplevet at miste mange penge i forbindelse med en konkurrence på din Instagram, som endte ud i at være det rene bondefangeri, og jeg bliver derfor ret ærgerlig over at læse, at det nu gentager sig. Husk på, at det ikke er uden grund i har fået betegnelsen ‘influencere’ – folk lader sig påvirke af, hvad i anbefaler og efter min mening forpligter det. Dbh Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Hej Katrine. Tak for din besked 🙂 Som jeg skriver i indlægget, så vil jeg helt sikkert lære af denne oplevelse. Det er klart! Andet ville være helt skørt. Du kan tro at jeg har lært meget – og i fremtiden vil være mere kritik! Hvilken konkurrence refererer du til? Du skulle da have skrevet til mig, så kunne vi måske have løst det sammen 🙂 Rigtig god weekend, KH Matilde

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Mathilde,
  Hvordan fandt du overhovedet ud af at der var tale om svindel? Jeg mener at det er en ret vigtig detaljer du undlader. Hvordan skal jeg som følger fremadrettet have tillid til at det ikke gentager sig, hvis der ikke engang kan blive redegjort for hvad der egentlig at sket?
  Du garanterede jo flere følgere, som udtrykte bekymring direkte til dig, at de kunne stole på at det var oprigtigt, trods meget tydelige indikationer på at der var tale om svindel – hvilket du blev gjort opmærksom på.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Som om jeg ikke har noget på