Det kalder jeg ham for

Mad i 5 dage for 254,45 kroner

Reklame for Forbrugerrådet Tænk

Hvis du kender mig og følger med herinde ved du, at jeg ikke laver særlig meget mad. Jeg klikker meget mad hjem, jeg køber meget mad med hjem og jeg får min kæreste til, at lave mad. Det er sandt. Men madlavning og jeg har ikke været særlig gode kammerater, de seneste par år. Da jeg sidst have en kæreste (for 4 år siden), lavede jeg usandsynligt meget mad. Jeg elskede det. Jeg bagte endda mine egne honninghjerter og skrev navne med glasuren. Waw.

Meget vand er daffet gennem åen siden. Jeg blev single og lysten til at lave mad, forsvandt sammen med min ekskæreste. Men nu vil jeg prøve at leve for 250 kroner – i forbindelse med kampagnen “Tyg på det”, som Forbrugerrådet Tænk at sat i værk. 5 dage med morgenmad, mellemmåltider, frokost og aftesmad. Jeg har lige svedt lidt, mens jeg handlede ind. Men det lykkedes faktisk – uden den helt store planlægning og jeg tror faktisk ikke, at jeg kommer til at spise kedeligt. Du kan se på billederne, hvad jeg endte med at få for 254,45 kroner. Jeg købte faktisk en plastik(!)pose, så jeg ramte virkelig tæt på de 250 kroner.

Du kan nemlig godt spise godt og dejligt – for få penge. Dét er muligt! Jeg har selv lige opdaget det, mens jeg handlede ind! Jeg gjorde mig dog lidt forberedelser inden, at jeg trådte ind i supermarkedet. Jeg vidste at jeg skulle have ymer til morgenmad (for det har K lært mig at holde af). Og noget topping, af en art. Så jeg startede med at hente de ting jeg skal bruge til morgenmad, så gik jeg videre til mellemmåltiderne og så fremdeles. Hvis jeg var vant til at handle efter en indkøbs seddel/madplan, ville jeg sikkert have et bedre overblik, men alting har sin start.

På Tyg på det’s facebook kan du få flere tips til, hvordan du kan få god mad uden at bruge for mange penge. Her kan du også deltage i en konkurrence om et gavekort på 500 kr. til et supermarked (som du helt selv bestemmer!)

Jeg snoldede for 254,45 kroner og jeg fik (ret meget økologisk, faktisk!):

 • økologisk skummetmælk,
 • 1 kg æbler (øko),
 • økologisk ymer,
 • økologisk leverpostej,
 • økologiske kiwi,
 • kokosmælk
 • økologiske havregryn
 • clementiner i net,
 • blåbær,
 • økologiske æg,
 • wok mix,
 • salat mix,
 • økologiske gulerødder,
 • økologisk hytteost,
 • nudler,
 • torskerogn,
 • økologiske bananer,
 • rugbrød,
 • squash.

Jeg vil spise ymer med blåbær, æbler og kiwi til morgenmad. Til mellemmåltid har jeg bananer, æbler, clementiner og eventuelt et æg eller lidt hytteost eller havregryn med mælk (som jeg også kan spise om morgenen). Rugbrød til frokost med torskerogn, leverpostej, æg, hytteost og gulerødder i stave. Til aftensmad vil jeg lave en stor wok med wok-mix og nudlerne og kokosmælken. Jeg havde faktisk råd til kylling, men kunne ikke finde noget friland. Og dét vil jeg ikke gå på kompromis med. Så jeg købte lidt flere grøntsager i stedet – det kan jeg godt spise i to dage og så spæde op med friske grøntsager i form af salaten på den sidste dag. De to andre aftner spiser jeg ude – hvilket passer meget godt på en gennemsnitlig uge.

Hvad ligger dit madbudget på, om ugen?

Reklame for Forbrugerrådet Tænk

19 kommentarer

 • Sanne

  Jeg handler for Ca 1000 kr om ugen til 4 personer, hvor 3 af dem skal have madpakke med. Den ene kun 1 madpakke, en der skal have 2 med og en der skal have 3 med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine N

  Herhjemme har vi et madbudget på 2.000 kroner om måneden for 2 personer. Der er dog altid en del af pengene tilbage, når måneden er ved at være slut, som nogle gange bliver brugt til at spise ude. Vi laver altid madplan og køber basisvarer og kød, når det er på tilbud. Fryseren er i den forbindelse uundværlig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Jeg overfører 2.200 kr til min madkonto om måneden – det er alt for meget til 1 person, og somme tider overfører jeg nogen retur.
  Jeg ser et mønster i at hvis jeg har planlagt ud i fremtiden ift. hvad jeg skal spise, så bliver mine indkøb væsentligt billigere, da jeg ellers går og småhandler hele tiden og hurtigt for købt alt muligt som jeg ikke rigtigt har brug for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg bor alene og bruger max 500kr om måneden på mad. Er vældig god til at gå efter tilbudsvarer og lave store portioner til nedfrysning. Så er det også dejligt nemt at få god, sund og ordentlig mad, når man er sent hjemme fra arbejde eller studie og det sidste man gider er, at stå og kokkerere 😄
  Og så er mine bedsteforældre verdensklasse til af komme med lidt af hvert, når de kommer på besøg. Mormors frikadeller ligger i hvert fald altid i fryseren 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg er i chok over hvor få penge, flere her i kommentarfeltet bruger på mad! Wow! Jeg bor alene og kører ikke rigtig med budgetter på trods af, at jeg er på SU, så har ikke sååå godt styr på udgifterne, men bruger 3000-4000 om måneden – det er så på husholdning, altså inkl. toiletpapir, shampoo og hvad der ellers måtte ryge i kurven i Føtex. Jeg køber så vidt muligt økologisk og ikke så meget kød, men til gengæld mange forskellige varer og grønt, da jeg ikke gider spise kedelig mad! Er virkelig overrasket, både over andres lave forbrug, men nok også lidt over mit eget høje 😳

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Min kæreste og jeg overføre hver 700kr om måneden også er der til morgen, middag, aften og snacks. Hvis vi er ude og spise bruger vi ikke fra vores madkonto, og det er vi nok omkring 2 gange om måneden. Så med ALT ender vi nok på omkring 1000-1100kr pr mand om måneden 🙂 og vi spiser lækkert og sjældent rester! (Toiletpapir, tamponer, tandpasta ovs er med i de 700kr)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Vi er en familie på fire, to voksne, et barn på tre og en baby på seks måneder der netop er begyndt at få grød og rugbrødshapsere. Vores madbudget lyder på 3000 kroner, før vi fik børn brugte vi 2000 til to voksne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Åh vi bruger alt for meget 😯 sååå, vi har netop aftalt at skulle stramme os lidt an igen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Shit, hvor er folk vilde – og gode til at tænke over, hvad de putter i kurven. Jeg er vildt skamfuld over mig selv, når jeg læser deres kommentarer. Tænk, at det kan lade sig gøre. Jeg burde virkelig lære noget af det – og det vil jeg også. Jeg er et totalt svin med mine penge. Jeg handler hele tiden – flere gange om ugen – jeg impulskøber, får aldrig lavet store portioner, hvilket resulterer i vildt meget madspild (som jeg egentlig hader og også er træt af mig selv over). Jeg handler med mine følelser og ikke min fornuft. Jeg bliver hurtigt træt af at spise det samme, så handler til forskellige retter hele tiden. Selv min morgenmad kan være syv forskellige ting på en uge. Desuden kan jeg, når jeg kører hjem fra arbejde, godt få den der: ej, du skal have lasagne i aften! Selvom det er ALT hjemme til en anden ret. Jeg tjekker sjældent priser og sammenligner. Jeg har talt med flere om det, og virkelig forsøgt at organisere mine madvaner: tjekke skabe og lave madplan, gå systematisk efter en indkøbsliste, være tilbudsjæger, fryse ned osv. Jeg ved det jo godt. Alligevel falder jeg i, fordi jeg er en kæmpeidiot. Bruger nemt 3000-3500! 🤦🏽‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Vi bruger ca. 300 kr om ugen på mad (2 voksne og en baby). Vi laver madplan og køber ind ca. 1-2 gange om ugen. Vi får god inspiration fra madforfattigrøve.dk og tilpasser retterne/menuen så den passer til os. 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Vi bruger madplanforfattigrøve… kan virkelig anbefales, omend som en guide.. vi spæder lidt til og køber øko, fuldkorn og laktosefri hvor vi kan…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg er virkelig også overrasket over, hvor få penge folk bruger på mad. Shit mand, haha! Vi er to personer + en hund og bruger 3750 kr. på mad, husholdning, takeaway og godbidder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi bruger nok omkring 3500 kr. på mad inklusive husholdning herhjemme til to personer. Og der er ilagt lidt spisning ude. Og det skammer jeg mig bestemt ikke over, selvom mange her virkelig kan spare. For hvis der er et sted, jeg synes det er underligt at spare, så er det på, hvad man propper i sin krop. Derfor er jeg begyndt at gå mere efter økologi og grønt. Men jeg er sikker på, at hvis man er struktureret og laver madplaner og handler stort ind, så ville jeg nemt kunne spare nogle penge. Sådan er min verden bare ikke indrettet, og sommetider får jeg lyst til noget andet, end det som egentlig var planen. Og det skal man bestemt ikke skamme sig over!
  Det ene og det andet er helt rigtigt for én selv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monika

  Vi er 2 voksne + 2 små børn og vi bruger ca. 4000-5000kr/mdr for mad, husholdning, take away og vi synes selv det er for meget. Vi ønsker at blive bedre til at lave madplan og store portioner, så vi også kan gøre det nemmere for os, så vi ikke skal stå og lave mad hver dag når vi kommer hjem fra job kl 16. Det må være nytårsforsæt:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Vi er to personer og vi bruger ca 1500-2000 om måneden på mad og ting til husholdningen(rengøringsmidler, toiletpapir osv). Og vi spiser bestemt ikke kedeligt heller ☺️I de 1500-2000 er der medregnet at vi kan få take away 2-3 gange om måneden☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Som flere andre har nævnt, så er der virkelig nogle af jer, som kommenterer, der får meget ud af deres mad penge. Vi er to voksne og en af os spiser for to (preggo) 🙂 og vi oberføre 3500 kr på mad.kortet Vi har ofte gæster – nogle gange hver uge. Vi tager også ofte ting med ud af huset – snolder / madretter med hjem til venner – også et par gange hver måned. Og vi bruger madkortet når vi er på cafe og får en kaffe. Take away gør vi gør meget sjældent og spise ude på cafe og sjældent.

  Det kan lige gå for 3500 kr pr. måneder,. Vores gæster er heldigvis ikke for fine til en gang græskarsuppe, men vi må overføre lidt ekstra, hvis vi har holdt store middagsselskaber eller brætspils/hyggedag med fuld forplejning til vores gæster 😀

  Vi regner med at sætte budgettet op til 4500 kr når baby kommer – det ved jeg ikke om er for lidt eller for meget :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Vi har til for kort tid siden været 3 voksne og en teenager hjemme plus vores voksne søn, der af en årsag, har brug for at være hjemme 1-3 dage ugentligt.
  Vores madbudget inkl toilet artikler, rengøringsmidler mv ligger på 1500 pr uge men går ofte over med 3-500 kr!
  Jeg laver madplan, vi har sjældent madspild og vi køber ikke økologisk, men alligevel formår vi ikke at bringe beløbet længere ned.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Vi er to voksne, der hver overfører 1000 kr. til en madkonto om måneden. Vi lever altså for 250 kr. om ugen pr. person. Nogle uger for lidt mere, nogle uger lidt mindre, men vi går sjældent over budgettet på de i alt 2.000 kr. om måneden for mad til os begge to. Nogle måneder har vi endda råd til at gå ud at spise en enkelt gang eller to.
  Vi har begge været vant til at leve på en SU i mange år, så jeg tror, vi er blevet gode til at lave lækker og sund mad for få penge. Det hjælper selvfølgelig også, at vi laver langt det meste fra bunden (bager fx brød selv) og ikke spiser kød 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Terese Bjerregaard

  Vi er 3 (2 voksne og en stor tennage pige) fast i husstanden og 2 tennager mere hver anden weekend. (En pige og en dreng)
  Vi sætter 8000.- af hver måned til mad og al husholdning samt vitamin piller og kosttilskud.
  Vi køber mest økologisk. Vi har dog sjældent helt nok da en fødselsdag eller andet godt kan vælte budgettet lidt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det kalder jeg ham for