Noget om ham K

Instagram guide

Om jeg fatter det der redigerings og photoshoppet lort. Jeg ville blive ulykkelig ved følgende scenarie (som jeg har hørt andre influencer-piger har oplevet. Selvforskyldt, hvis du spørger mig).

Ej du ser helt anderledes ud på dine billeder!” eller “jeg kunne slet ikke kende dig fra din instagram“. Fuck.

Som et slag i ansigtet. Sådan ville jeg i hvert fald have det. Jeg vil ligne mig selv. Jeg vil ikke lave mig selv om. Jeg kan slet ikke se pointen? For du ser jo ud, som du ser ud. Uanset Photoshop skills. Jeg er tilfreds med den måde, jeg ser ud på. Hvordan jeg nåede dertil, er en længere fortælling. Hvis du har fulgt med, ved du måske at jeg har mistet og at jeg i et par år, ikke så meningen med livet. Jeg var ligeglad. Jeg ville dø, uden at gøre modstand. Da jeg befandt mig nede i dét hul fandt jeg samtidig ud af, at jeg ikke vil være slave for mindreværd og for selvhad. Livet er for kort.

Måske netop derfor, bliver jeg ofte spurgt hvordan jeg opretholder et sundt selvværd og en stærk selvtillid. Det kommer med alderen, ved jeg nu. Jeg blev sgu mere ligeglad, efter de famøse 30 somre på bagen. Men. Jeg tager også aktive valg. Hver eneste dag. I sidste uge brugte jeg (holdt fast, sid ned) 13 timer på instagram. Jo jo, jeg lever primært af de sociale medier. 13 timer er fucking meget. Hvor meget tid bruger du?

Og derfor har jeg også brug for, at have et par regler. Som jeg skal efterleve. Og derfor dette indlæg. For det er én af de “regler“, som indlægget her skal handle om. Det er (også) dit ansvar, at fået godt forhold til dig selv. Du skal ikke regne med, at det kommer henover natten. Sådan fungerer det ikke. Du kan ikke købe en pille-kur på apoteket og efter 14 dage elske dig selv. Det kræver arbejde. Og det første skridt, kan du nemt tage i dag, sammen med mig.

Du bruger sandsynligvis meget tid på de sociale medier. Måske ikke hele 13 timer, men mon ikke det er der op af? Ligegyldigt hvad, så er instagram et godt medie til at få dig ned med nakken. Få til at føle dig tyk. Forkert. Få dig til at kigge dig i spejlet og tænke, at du ikke er lige så flot, pæn, smuk, har lige så flot hud, flot hår, flotte albuer – som de andre på instagram. Hvis du lader instagram gøre det. For du har faktisk noget at skulle have sagt! Og du kan faktisk tage magten. Tag de første 5-10 profiler som du følger – én efter én. Og mærk efter. Giver han/hun dig glæde i maven? Motivation? Et grin? Eller: mindreværd? Får du en følelse af, at du ikke er nok? Ikke er god nok? Mangler noget i dit liv? Så ram “unfollow“.

Jeg har det med profiler på instagram, som jeg har det med en flot kjole, i en butik. Jeg tester tanken om kjolen. Tænker jeg på kjolen, når jeg kommer hjem? Hvis jeg gør, så går jeg tilbage og køber den. Jeg venter gerne en dag eller to. For rigtig at teste mig selv (og kjolens værd). Men hvis jeg kommer hjem og har glemt alt om kjolen – så lader jeg det være ved dét. Sådan har jeg det også med profiler på instagram. Jeg trykker unfollow og tænker jeg så på dem efterfølgende, så kan jeg revurdere om hvorvidt, at jeg skal følge dem igen. Men hvis jeg glemmer dem – så følger jeg, naturligvis, dem ikke igen. Lav den test. Unfollow de (dejlige) mennesker, som sikkert er søde og rare – men som altså alligevel formår, at få dig til at føle dig mindre værd. Prøv det. Det er rart. Og det er godt for dig, som har det svært med dig selv. Du kan gøre noget. Kun dig. Tag magten tilbage <3

1 kommentar

  • Patricia

    Tusinde tusinde tak for dette indlæg🙏🏻❤️

    Jeg mistede min bror september 17 i trafikuheld og siden der har jeg KÆMPET/KÆMPER jeg for at over bevise mig selv om jeg er god nok lige som jeg er og de mennesker jeg har i mit liv kan lide mig som den jeg er.
    Men følelsen af ligegyldighed med livet har været der i den grad, men er der ikke mere. Men jeg bliver ofte ramt når jeg kommer til at spejle mig i alt det som ikke er “ægte”… tak endnu engang❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om ham K