Fuld af peps

Ondskab på nettet

Tænk hvor flot en krop du ville have, hvis du spiste ordentligt“. Den fik jeg i smasken, på min instagram i sidste uge. Det gjorde sgu ondt, i mit hjerte og jeg fik ondt i maven. Jeg er hærdet – for det bliver man, efter bare kort tid på de sociale medier. Jeg har hørt det meste. Og jeg hviler langt mere i mig selv, end jeg gjorde for et par år siden. Jeg har det ret godt i min krop. Men pludselig blev jeg usikker og jeg tog mig selv i, at kigge mig selv i spejlet og tænke “Gud ja, hvor er det egentlig mærkeligt at min krop ikke er flottere, når jeg nu træner 5-6 gange om ugen“. Kristian fik mig på andre tanker. Gudskelov. Det var rimelig hurtigt overstået, men jeg hørte sætningen flere gange i mit hoved i dagene efter. Derfor delte jeg mine tanker med jer – på min instagram story. Og bad om jeres værste besked, som i har modtaget på internettet. Shit. Jeg er ikke alene. Hvilket jo altid er rart. Men hold da kæft, hvor taler vi grimt til hinanden, på det store internet.

Du har måske prøvet, at få et rigtig grim besked – måske har du selv sendt en? I hvert fald kan du nu læse nogle af de, som jeg fik sendt fra jer – for jeg er da ikke den eneste, som får en sviner på SoMe:

 • Du kunne virkelig blive pæn, hvis du gjorde noget ved det..
 • Ingen vil nogensinde elske dig.
 • Nej du er ikke buttet. Du er tyk. Men det ved du da godt, ikke?
 • Du kan ikke engang se pæn ud i kjole.
 • Du har store bryster, du skal da nok finde en kæreste.
 • Lad vær’ med at smile for meget. Du får dobbelthage.
 • Det ville klæde dig med større bryster og mindre lår.
 • Du har fedt siddende nogle uheldige steder!
 • Hvis du bare gjorde lidt ud af dig selv..
 • Skal vi sætte odds på hvor meget du tager på, i løbet af ferien?
 • Du er virkelig tæt på at være en dværg!
 • Min kusine til mig: “Se bare på Martin, han er en flot fyr og han er da kærester med dig!”.
 • Det er ligesom at knalde en budding, når man knalder med dig.
 • Dine flotte bryster kompenserer for din store røv.
 • Din krop er da pæn, men dit ansigt er måske ikke det pæneste ved dig.
 • Du har aldrig været tykkere, end du er nu. Har du givet op?
 • Dine lår er altså alt for fede. Ja undskyld jeg siger det..
 • Du er ikke min type, men jeg skriver til dig alligevel. Du burde lære at gøre noget ud af dig selv. (Tinder, for fanden).
 • Er det ikke nederen at din bedste veninde er meget flottere end dig?
 • Jeg skal tabe mig. Tror du ikke at det vil være en god ide, at du hopper med på dén?
 • Du ser hidsig ud når du griner med de hundebisser!
 • Du ser tyndere ud end du er i virkeligheden.
 • Er du ikke vildt glad for at have et kønt ansigt, når du er så stor?
 • Wow – dine søstre fik de gode gener, hva’?!
 • Du er pæn nok. Når lyset er slukket.
 • Du bliver forhåbentlig pænere med alderen..
 • Selvom at du er tyk, så sidder fedtet da de rigtige steder!
 • Har du ikke overvejet at få lavet større bryster?
 • Jeg gider altså ikke at have en tyk kæreste! Tager du ikke op og træner?
 • Du kan da umuligt bruge penge på læbestift. Du har jo ingen læber.
 • Ej din røv er ikke sådan en, som man lægger mærke til.
 • Er du blevet sparket i hovedet, siden at du har så skæve tænder?
 • Du bør ikke lægge en video ud, når du ikke har tabt dig endnu.
 • Du er så tynd at jeg har mere fornøjelse, ved at knalde et cykelstativ.
 • Du ligner en mand med de muskler.
 • Du var så smuk da du havde anoreksi.
 • Du kan da ikke have en depression, når du er så tynd!
 • Du er for tyk til at være kæreste potentiale.
 • Hvad er der galt med dig, siden du har været single så længe?
 • Utroligt at du kan løbe, med så fede ben!
 • Jeg fatter ikke at fede kvinder tillader sig, at have det godt med sig selv.
 • Normalt er piger grimme med kort hår. Men du er ok.
 • Hvalluder.
 • Du er sådan en, jeg ikke gider at gøre mig umage med, når jeg har sex med dig.

Har du flere?

Husk! De som skriver sådan til dig enten er:

 • kede af det,
 • usikre,
 • mangler kærlighed, tryghed, omsorg,
 • keder sig,
 • er misundelige på dig,
 • er dårlige mennesker, fordi de har oplevet et eller andet, som har gjort dem hårde og kede af det. Forsøg ikke at tage det ind. Det er ikke dig, som den er gal med!

27 kommentarer

 • Veganeren

  Som veganer skal jeg høre på meget. For eksempel “Du skulle bindes og smides ind til løverne. Så kunne du se naturens orden” og “Du skulle bare en pik i munden, så var du kureret”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

   Det giver bare ingen mening. Jeg er ikke selv vegetar/veganer længere, men da jeg var, stod jeg en dag i byen og takkede nej til pizza, da der var kød på.
   En mand gik fuldstændig amok, og råbte “homo og lebbe efter mig”. Jeg tog det ret stille og roligt, og spurgte “hvordan gør vegetar mig til lesbisk?” Svaret var det dummeste “du æder jo ikke pølse”.

   Jesus… sikke et flojs. Han blev direkte agressiv… det giver ingen mening at sammenligne de to ting.
   Heldigvis havde jeg dog min mandlige kæreste med på sidelinjen, der kom med den sjoveste kommentar “nok spises der ikke pølse, men så det godt, det også kaldes guffe gren”. Så fik vi lige vendt den seksuelle situation til et acceptable område for vegetarer også. hurrraaaa, for latterligheden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Til et billede af min gravide mave “det er da virkelig synd for det barn du bliver mor til”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Har fået at vide jeg havde en “klam krop”, “du er en skændsel for vores årgang” og har fået at vide gennem en veninde, at en anden veninde havde sagt bag min ryg, at jeg godt kunne bruge nogle plastikoperationer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Navn

  Da jeg gik i 8-9. klasse var hjemmesiden Ask.com meget populær. I en periode fik jeg enormt mange anonyme spørgesmål (hvis man kan kalde anonyme-svinere for et spørgsmål??) derinde, som omhandlede min mor, der var lærer på samme folkeskole som jeg gik på. Jeg villere hellere have haft dobbelt så mange ondskabsfulde kommentarer til mig selv, end at skulle forsvare min mor, som blev svinet til af anonyme igennem mine sociale medier.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  I folkeskolen og efterfølgende er jeg i mange år blevet kaldt AnorekCille – ikke på en mobbende måde, men som et kælenavn, som en KOMPLIMENT – syntes de i hvert fald selv. Jeg har aldrig selv haft en spiseforstyrrelser, men har veninder tæt inde på livet, som har kæmperne og stadig kæmper med det. Og den kommentar med at “din krop var så smuk da du havde anoreksi” gjorde mig ekstra bindegal og gav en lille flig i mit hjerte. Hvis du læser med, så vid at du er smuk uanset, og jeg er ked af, at du skal få så hårde ord kastet efter dig. Det gælder i øvrigt også alle andre der har “bidraget” til indlægget. <3
  Tak for den her, Matilde.
  Vi skal huske at passe på hinanden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Hold nu …..
  Jeg kunne ikke engang komme igennem listen. Er det virkelig rigtigt at der findes folk der kan finde på at komme med så unødvendige kommentarer? Jeg blev helt sur bare af de første fem! Kæmpe krammer til de der har modtaget de forfærdelige kommentarer ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  I 9. Klasse havde jeg det rigtig svært og skar i mig selv. En dreng fra min klasse skrev en dag til mig: “hvorfor tager du ikke bare en stor kniv og skærer dine håndled over?” Det gør stadig ondt den dag i dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annesophie

  Jeg er gravid, og rigtig mange (primært kolleger) har gentagne gange spurgt om jeg er sikker på at der ikke er tvillinger derinde eller om det er et stort barn vi venter. Baby er helt normal i størrelsen og det er min mave også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Er bange for det er sådan en standart kommentar fra folk (særligt mænd). Jeg blev også spurgt mange gange. Eller “er du sikker på du ikke er længere henne end det??”

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annesophie

   Det er det nok. Det er kun kvinder (på min mors alder), der har kommenteret på det, og man skulle jo tro at de selv kunne huske hvordan det var

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Agnete

   Jeg har oplevet præcist det samme flere gange. Og altid fra modne kvinder, der kunne være min mor. Jeg har hver gang ærgret mig over, at jeg ikke har irettesat dem for at komme med sådan en kommentar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Jeg er også gravid og får det også ofte smækket i hovedet – min baby er under gennemsnit og min mave helt normal. Hvordan nogen NOGENSINDE kan synes det er en fed idé at kommentere på at et andet menneske ‘da godt nok er blevet stor’ er mig ubegribelig, men at det er helt normalt at tale sådan til gravide, som for det første står med en krop i hurtig og voldsom forandring, og for det andet ofte er sårbare pga hormoner – ja det er virkelig idioti!🤦🏼‍♀️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda

   I er ikke alene. Da jeg var gravid blev der også flere gange kommenteret “Du må da være lige oppe over”, selvom jeg kun var lidt over halvvejs. Jeg følte mig dog super smuk som gravid, selvom jeg var overvægtig. Jeg er endnu mere overvægtig nu og det er lige før at jeg overvejer at vente med at blive gravid igen, så jeg kan nå at tabe mig og dermed igen kan føle mig smuk under graviditeten. Utroligt hvordan vores syn på os selv kan skævvrides af andres kommentarer 😕

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Louise

   Da jeg var gravid fik jeg flere gange afvide, at min mave sørme ikke var særlig stor og man aldrig ville have gættet at jeg var så langt henne, som jeg var. Med 4 spontane aborter forud for den graviditet, blev jeg paranoid og meget ked af det. Brugte mange penge på tryghedsscanninger men var først tryg, da jeg sad med en helt gennemsnitsbaby i armene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annesophie

   Folk skal bare lade være med at komme med sådan nogle kommentarer. Lige meget hvad de handler om, så giver de bare så mange bekymringer, der slet ikke er nødvendige

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  En eks spurgte om jeg ikke havde overvejet at få lavet bryster, om jeg ikke snart ville tabe mig fordi jeg var blevet tyk, at jeg ikke måtte sætte håret op fordi han syntes at det var grimt til mig, at jeg havde usandsynligt store lægmuskler, om jeg ikke var træt af at være så forkert, at jeg ikke måtte have øjenkontakt med andre mænd på gaden, at jeg ikke måtte sige hvis jeg synes en mandelige Hollywood skuespiller var smuk, at mænd og kvinder ikke kan være venner og at jeg derfor skulle stoppe med at se mine venner. Han græd som pisket den dag jeg havde fået nok og gik min vej. Han græd og truede med at gøre dumme ting – han græd kun fordi, hvad skulle der nu blive af ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hvor er du stærk og godt du forlod ham mega sejt
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ea

  Hvor er det forfærdeligt, at vi snakker så grimt til hinanden! Jeg har selv måtte høre en del for min størrelse – jeg er fra naturens side ret slank, og det er på en eller anden måde helt okay at nedgøre det – man er jo lykkelig når man er tynd. Jeg tror dog at den værste er denne:
  “Jeg kan give dig et telefonnummer til en, som kan hjælpe dig med at komme over din anoreksi”
  Jeg har ikke anoreksi og jeg har aldrig haft det..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Fik som helt ung cirka 14 år gammel – dengang arto og MSN var in. Den sidder stadig i mig. “Du har så store patter at du ikke kan se hvor du selv går” Det gør ondt når andre siger ting for at gøre en ondt. Tak fordi du tager det op ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det væreste jeg nok har oplevet var da en fyr taggede sin ven i en kommentar til et af mine billeder på insta og skrev; “tjek lige den her fede hval”
  Efterfølgende startede han og vennen en debat om hvor fed og klam jeg var i kommentarsporet.

  Det er så der blokeringsfuktionen er fantastisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • kristine

  Din (4 md. gamle) baby er godt nok tyk! – (hun var på grænsen til undervægt)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jo

  Godt nok ikke på nettet, men mine 2 tætte veninder fik pænt leveret at jeg ikke var kærestetypen, mere sådan en man bare knalder med.. det var åbenbart et kompliment

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har selv skrevet en grim besked til en blogger for efterhånden rigtig mange år siden.
  Er så flov over det den dag i dag!! Tænker tit over om jeg burde skrive undskyld. Selvom det er 5-6 år siden.

  Og du har så ret Matilde – Jeg var et sted i mit liv, hvor alt faldt fra hinanden – jeg var ked af det, vred og havde ikke rigtig noget selvværd.
  Husk det nu piger! Der er intet galt med jer. De piger som skriver sådan noget bør man have ondt af, for de har det ikke godt. Selvom det selvfølgelig ikke forsvarer deres ord og handling.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg føler mig SÅ heldig når det, på trods af mine 100 kg og korte hår, er lykkedes mig at slippe for den slags kommentarer. Det er fandeme dejligt, for folk kan da tydeligvis være nogle lorte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Wow, det er vildt hvad folk skriver eller siger til hinanden. Personligt er jeg nok selv, den der har sagt og siger de værste ting om mig selv. Jeg har ikke oplevet at fremmede siger grimme ting. Jeg har dog oplevet at grimme ting er blevet sagt, men det har været i en anden kontekst i livet, dog ikke mindre sårende. Jeg taler som sagt ikke specielt pænt om mig selv, for er meget ked af min vægt og deraf især dobbelthage og mave. ( har svært ved at tabe mig pga et liv med kroniske smerter, medicin osv) men jeg har 2 døtre og det er nærmest et mirakel at de ser på mig og synes de har en smuk mor og at mine grimme ord om mig selv ikke har givet dem et negativt syn på mig. Min søster sagde til en fødselsdag at min datter på 20, skulle sige til mig, at jeg så tyk ud i den kjole jeg havde på. Det sårede min datter men ikke mig ( kender min søster ) mit svar da min datter fortalte om det, var jeg ser tyk ud fordi jeg er tyk, Det er fakta, det er jeg. Min datter svarede men mor, jeg synes jo bare du er smuk❤️min søsters kommentar skyldtes hende mindreværd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er jo en moden kvinder som blogger og instagrammer (mon det hedder det) jeg får beskeder om at jeg er for gammel og grim. At jeg er latterlig. Heldigvis er jeg så gammel at jeg blot sletter og tænker afsenderen er et sølle menneske.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuld af peps