Jeg er bare pædagog.

5 ting jeg gør når jeg rejser

Annonce for La Point

Jeg befinder mig i Costa Rica – ja det er I Costa Rica og jeg måtte lige google det (igen) mens jeg skrev dette indlæg Klokken er 10.00, det er 31 grader og jeg sidder pt. og kigger udover palmer og pool mens solen bager hæmningsløst og får mine fregner til at formere sig, som aldrig før. Det er en fantastisk, brutal og voldsom rejse. Den længste nogensinde, ét af de smukkeste steder jeg har set i mit liv. Jeg er her for at lære at surfe. Læs mere om den slags rejser lige her!

Men det skal ikke handle så meget om udsigten eller hvor smuk stranden er – den kan du høre om en anden gang eller google Santa Teresa og se billederne på egen hånd. Billeder kan naturligvis ikke give den samme effekt, som det er at se med egne øjne, men så har du en ide. Og det skal ikke handle om at surfe. Det fortæller jeg om, når jeg er igennem undervisningerne.

Det skal handle om mærkelige vaner og rutiner jeg får, når jeg er ude og rejse. Jeg lå og tænkte over det i nat, da jeg vågnede badet i sved, fordi Maya og jeg ikke havde indstillet air conditionen ordentligt. Ris til egen røv. Vi lærte det på den hårde måde. Men jeg kunne ikke rigtig falde i søvn igen – så jeg lå og tænkte på, hvilke mærkelige tendenser jeg får mig, når jeg er ude og rejse. Derfor lavede jeg en liste, som står nedenfor. Knald endelig dine mærkelige rutiner i kommentarfeltet – det kan være du kan genkende mine eller har dine egen mærkelige fiduser:

 1. Jeg bliver afslappet og mere end jeg er, når jeg er derhjemme. Jeg har f.eks. ikke været i bad endnu og jeg burde virkelig gå i bad. I stedet har jeg taget en bøllehat på, jeg er stadig iført de shorts, som jeg sov (og svedte) i, i nat. Jeg har børstet tænder og det er så dén hygiejne rutine som har foregået i dag. Derhjemme går jeg meget mere op i det og starter altid dagen med et bad (typisk efter træning med pigerne). Jeg tænker at gå i bad i dag. Men ingen ved, om det sker.
 2. Apropos træning med pigerne – jeg træner nærmest aldrig mere, når jeg er ude og rejse. Jeg har endda tøj med til det. Der er også et par vægte og mulighed for, at træne. Jeg gider ikke. Surfing, som vi gør et par timer hver dag, er selvfølgelig træning og skide hårdt, men udover dét, så gider jeg ikke. Squat og dødløft kunne ikke være mere ligegyldigt, end det er, når jeg befinder mig ude for Danmarks grænser. Det er rart.
 3. Jeg gider ikke rigtig at pakke ud. Kun toiletsager. Tøj ligger hulter til bulter i min kuffert og jeg bruger det samme tøj igen og igen. Jeg har været afsted siden lørdag og har brugt to par trusser. Ikke fordi jeg er så klam, at jeg bruger to par trusser på 6 dage, men jeg render rundt uden trusser på under mine shorts og så har jeg badetøj på for resten af pengene. Grund: jeg gider ikke at lede efter mine trusser i min kuffert. (Bonusgrund: det er så rart at gå rundt uden noget der strammer, når det er så varmt!).
 4. Min appetit forsvinder, når jeg er ude og rejse. Nok fordi det er så varmt – for sad jeg i en skihytte i Trysil, så ville jeg nok proppe mig med pandekager, vafler og kødretter. Og varm kakao. Men her drikker jeg mest vand, zero og lidt kaffe. Spiser lidt frugt og meget mindre end jeg gør, når jeg er hjemme. Jeg snacker ikke rigtig. Men jeg bor også på campen hvor der er faste tidspunkter for måltiderne, så jeg vænner mig hurtigt til at andre bestemmer hvornår jeg skal spise og så er sulten ikke tilstede, når der ikke er en i færd med at lave mad ude i køkkenet.
 5. Jeg får et stort behov for, at være offline. Maya og jeg går på stranden uden vores telefoner og jeg kigger meget mindre på min telefon, når jeg er afsted. Der er endda udmærket wifi. Men på grund af tidsforskellen (jeg er 7 timer bagud), så sker der ikke noget på min telefon (læs: instagram) når jeg er vågen. Jeg vænner mig hurtigt til ikke at have net, når vi er ude, så for det meste lægger den i min taske – med mindre jeg skal lave lidt stories som jeg kan dele, så snart jeg er på wifi igen. Dét er rart. Og jeg har fundet ud af noget spændende (og det opdagede jeg også i Thailand). Du går ikke glip af noget. Det er ret fedt at opleve. FOMO not so much.

Fun facts om det her indlæg: jeg måtte (også) google ordet: hygiejne, tjekke om FOMO var den rigtige forkortelse og jeg kan pt. svagt lugte mine armhuler. Jeg går i bad. Om lidt.

Annonce for La Point

1 kommentar

 • Maj

  Jeg drikker aldrig alkohol, som i aldrig, men når jeg er på ferie skal jeg have en – og kun en – drink hver dag.
  Jeg skal spise is og vandmelon hver dag, gerne som det eneste.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er bare pædagog.