Status på bristede drømme

Når man flytter sammen med en fremmed

Ish. Fremmed og fremmed var han jo ikke helt, ham Kristian, som jeg flyttede sammen med i februar. Eller. Han flyttede ind, mens jeg befandt mig i Thailand. Nemt. Han havde dog ikke meget med. Dels fordi der simpelthen ikke er plads, men også fordi han har fået opmagasineret de fleste ting. Da jeg kom hjem fra Thailand, havde jeg en roommate. På papiret om man vil. Nærmere bestemt så fik han oplysningerne på min budgetkonto, så kan han betale halvdelen af huslejen. Men i virkeligheden har han jo, mere eller mindre boet hos mig, siden vi mødte hinanden i august. Derfor har jeg ikke mærket det store, til ændringen. Udover at vi har måtte erhverve os en kommode og at jeg (FUCK), måtte rydde op (OG smide ud, endnu mere FUCK!) i mit tøj.

Med sig tog han en rimelig opturs juicemaskine, som jeg er flittig bruger af. Han tog en toaster med. Han har ret mange flotte tallerkener, vinglas og champagneglas. Han er god til at bekæmpe madspild, da han i den grad spiser op. Der er kommet lidt mere vasketøj og vandregningen er steget. Udover dét så er der ikke meget, som er ændret.

Altså udover at jeg er lykkelig. Jeg elsker at bo sammen. Og det er så mærkeligt. For jeg elskede at være alene. Jeg elskede lange lørdage helt i mit eget selskab. At sidde i sofaen og chille med mig selv. Stene. Lave absolut ingenting. Dalre rundt i nattøj og fise husleje af. Nu er mit behov for alenetid, blevet langt mindre. Jeg hygger mig i hans selskab. Hver dag. Vi griner hver eneste dag. Jeg har igen fået lyst til, at lave mad. En lyst som forsvandt, da jeg mistede min lillebror. Nu er jeg igen gået på opdagelse i kogebøger og overvejer seriøst at bage (!) kanelsnegle i weekenden. Lille husmor. Åbenbart.

Der er mange, som har efterspurgt dette indlæg. Altså noget om det-at-flytte-sammen. Jeg har før boet sammen med en kæreste. Faktisk i 7 år. Jeg har lidt erfaring indenfor området. Samtidig kan jeg mærke, at jeg er langt nemmere at bo sammen med nu, end dengang. Jeg er blevet mere rolig og rummelig og der er visse ting, som ikke betyder så meget for mig, som de ellers engang gjorde. Jeg tror faktisk, at jeg er en ret god roomie. Selvom at måske går lidt for meget op i, om der er ryddet op. Men der skal jo være plads til forbedring..

Jeg har en lille liste med gode råd til dig, som måske skal til at flytte sammen med din kæreste (eller måske en, som du ikke nødvendigvis har et romantisk forhold til). Kom endelig med flere i kommentarfeltet!

 • Det første råd må være, at tale om det. Nemmere skrevet end gjort – I know. Men vi taler meget åbent om, hvordan vi har det. Også med projekt “Bo sammen”. Det er f.eks. vigtigt for mig, at jeg ikke laver alt husligt, selvom at jeg er den, som er mest herhjemme. Jeg arbejder hjemmefra – derfor er det også naturligt, at jeg går i vaskekælderen om formiddagen, for der er altid ledigt. Men så er der andre ting, som er vigtige at K gør. Det taler vi løbende om. Jeg forsøger at øve mig på, ikke at gå og forvente at Kristian skal gøre alt muligt. Han er ikke tankelæser og jeg har fundet ud af, at han gør de ting, jeg beder ham om. Hvis vi taler om det. Ret smart plus man slipper for at være uvenner. Win.
 • K og jeg har ikke fællesøkonomi som sådan. Men vi har en “Weshare” (app), hvor vi har en “Roomie” gruppe. Når jeg handler ind, så skriver jeg udgiften ind og den regner ud, hvor meget vi hver især skal punge ud. Det samme gør K. Vi bruger den også når vi er ude og spise (og drikke drinks). Og når vi skal købe kaffe til vores kaffemaskine. D.1 i måneden betaler vi til hinanden. Det fungerer upåklageligt og på den måde kan vi begge se, at vi begge giver lige meget. Vi er begge to meget enige om, at økonomi skal fylde så lidt som muligt. Og den app hjælper virkelig!
 • Jovist – vi befinder os vist stadig i stadiet “nyforelskede/fortabte i hinanden“, så vi har nemt ved, at lave ting sammen. Men det er bestemt noget, som vi er meget bevidste om skal fortsætte. Også når vi er “færdige” med at være voldsomt forelskede i hinanden. Det er nemt “bare” at “hænge ud”, når man først er flyttet sammen. Jeg tror at det er vigtigt, at lave noget sammen – uden for lejligheden. Om man er kærester eller bare roomies. Gå ud og spis, gå i bio, gå en tur, gå i Netto sammen, bare lav noget sammen som ikke indebærer hyggetøj, sofa og en portion spaghetti og kødsovs foran en film.
 • Selvom at jeg ikke længere har så stort et behov for, at være alene – så har jeg det stadigvæk. Jeg er “heldig” på den front, fordi jeg arbejder hjemme og dermed er alene, mange timer om dagen. I hvert fald et par gange, om ugen. Der bliver jeg “dækket ind”. Men jeg tror at det er vigtigt at give hinanden plads og mulighed for, at være alene i lejligheden og være sig selv. Det er i hvert fald alfa omega for mig. For nok er jeg dybt forelsket i Kristian, men jeg har brug for at være mig selv.

Har du flere tips til, hvordan man kan blive bedre til at bo sammen? Fyr dem endelig af i kommentarfeltet! Jeg kan altid blive klogere og det kan du måske også?

12 kommentarer

 • Cecilie

  Hej Helse
  Er ikke fast læser på din blog her, men elsker at følge med på din instagram. Det var der jeg faldt over dette.
  Jeg flyttede sammen med min kæreste efter en uge, jeps, vi havde kun kendt hinanden en uge. Hans bolig situation var på daværende tidspunkt at han havde et værelse hos sin eks. Min kæreste er min første kæreste nogensinde, og hvad jeg lærte de første 6 måneder er at man skal snakke sammen, tale om tingene, det er spild af tid og ikke mindst energi at gå at være sur/irriteret/trist el. tvær. For som du selv skriver, mænd kan IKKE læse tanker og det var virkelig noget jeg har lært ved at se mine to brødre være i forhold.
  Jeg vil blot sige til andre, tal sammen. Man kommer ikke videre uden.
  Og til dig Matilde, er ked af alt det modgang du får bare fordi dig og K er hurtigt ude, jeg kender det desværre selv. Men hold fast og koncentrer jer om jeres kærlighed til hinanden!
  min kæreste og jeg er stadig sammen efter 1,5 år
  og vi klarede udfordringerne ved at flytte sammen så tidligt 🙂 Nu pakker vi snart sammen og flytter fra min 1. vær til et 4. rækkehus. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Min kæreste og jeg har en “hovedrengøringsdate” hver 3. måned. Det fylder en weekend, som vi sætter af til at vaske køleskab, skabe, gøre ovnen rent og alt det andet, man aaaaaldrig får gjort. Og altid bobler og takeaway som reward. Og høj 00’er musik. På den måde har vi i mange år undgået mange konflikter på den huslige front. Det er mit gode tip 🙂 At bo sammen med sin elskede er jo det bedste i verden. Også når man ikke er nyforelskede mere! Det skal du ikke være bange for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Vildt godt tip, Emilie! Det vil jeg implementere med det samme!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mis

  Vi har en “madkasse” som fungerer ved at vi hver d 1 ligger 1500 kr hver i en kasse som vi kun tager fra til mad, toiletpapir, shampoo osv. Fungerer super 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  For mig har det været meget vigtigt at give min kæreste ligeså meget plads, som mig. Min kæreste er flyttet ind i min lejlighed, og man kan hurtigt (fra begges sider) få en opfattelse af, det så er det jo mig der “bestemmer”. NEJ! Han har ligeså meget ret til at få besøg af sine venner, som jeg har. Han har ligeså meget ret til at hænge et grimt billede op, som jeg har. Da han flyttede vi ind, snakkede vi meget om, at det ligeså godt kunne være mig der skillede mig af med MINE ting, som ham. Tit forventer man, at det er den der flytter ind, der må ofre sine ting. Sådan har det ikke været her. Alle hans 10 guitarer er der fundet plads til, og selvom de fylder meget, har det været vigtigt for mig at det er VORES hjem og ikke længere bare mit 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg vil anbefale jer at få et madkort (et dankort hver, som I begge indbetaler et beløb til hver måned). Vi overfører 1500,- hver. Det der er til overs når måneden er omme, kommer på en ferieopsparing 🙂

  Min kæreste arbejder meget, så jeg står for indkøb, madlavning og tøjvask. Til gengæld betaler han rengøringshjælp, da vi ikke ønsker at bruge en weekend fyldt med kvalitetstid på at gøre rent.
  Rengøringshjælp kan derfor varmt anbefales. De tager også skjorter til rens osv. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Debbie

  Min kæreste og jeg flyttede sammen her i januar efter at have kendt hinanden i 2 år😊grundet studie osv. Har det ikke kunne lade sig gøre før nu, men hold nu op det er det bedste! Troede at jeg havde et større behov for at være alene, men nej😊 vi har oprette en fælles “mad konto” hvor vi hver har et kort til. Hver d. Første i mdr. Overføre vi et fast beløb, og vi kan her begge holde øje fra vores egen netbank hvor meget vi bruger. Det fungere rigtig godt for os. 😊❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg synes det er alfa og omega at italesætte “arbejdsområder”, mest fordi der findes mange forskellige standarder mht. madlavning og rengøring. Stod det til mig kæreste, så gjorde vi rent hver 6. uge, spiste rugbrød og lasagne og vaskede 10 vaske i slutningen af måneden. Vi har skulle bruge meget krudt, på at italesætte dette, fordi jeg havde en forventning om at andre gjorde det ligesom mig. Dog synes min kæreste min standard er meget højt ift. rengøring og oprydning ift. hvad han synes er normalt. Så jeg skal slappe lidt mere af og han skal slappe lidt mindre af 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Tid, tillid og tålmodighed.
  Og så kan jeg anbefale bogen “Det levende parforhold”. Den handler om ens egne tilknytningsmønstre og hvordan man opnår en positiv spiral i parforholdet og ikke en negativ. Overvej evt at flytte til ny bolig hvor I kan skabe jeres fælles liv.
  Men det ser ud til at køre for jer. Held og lykke og tillykke med kærligheden❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mit tip er at tale en masse sammen og give en masse plads – jeg var, som du, en der trives rigtig godt alene 😁 Og jeg har lavet dette indlæg om emnet da jeg flyttede sammen med min kæreste forrige januar https://www.venterpaavin.dk/2018/12/01/rod-i-mit-liv-2/ og for nylig en lille opsamling på missionen, om at vægte sig selv og hinanden https://www.venterpaavin.dk/2019/03/07/jeg-skal-pa-date/ – vi er et pissegodt team, hvis jeg selv skulle sige det 😍😏 (.. og det skal jeg jo)

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Så dejligt I bare er flyttet sammen hurtigt og alt det både dejlige og ikke så dejlige. Min kæreste og jeg flyttede også sammen efter 4 måneder og vi aftalte dengang, at man skal huske at lave ting sammen, som du skriver. Så selvom man er hjemme samtidig, er man ikke nødvendigvis sammen. Så vi aftaler dage vi er sammen, uanset om det er en gåtur, en vindate, en aften med serie på sofa, oprydning i køkkenskab. Bare det vi ved vi skal være sammen. Det er altafgørende for man husker hinanden i hverdagen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line jacobsen

  Dejligt indlæg – især afsnittet om at I griner hver dag. Han lyder helt rigtig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på bristede drømme