Podcast anbefalinger

Træt og forkælet

Foto af dygtige Emily Spiro, øreringene er (venligst udlånt) af Jannie Baltzer.

Sådan et indlæg som jeg har skrevet flere gange. Først i hovedet, midt om natten. I badet. Mens jeg lavede mad. Så på skrift. Tilføje ord og sætninger, slette igen. Frem og tilbage. Sådan er det med visse typer indlæg. Blandt andet dette. Og jeg ved udmærket godt i førnævnte proces, at det skal udgives. Og at det vil blive udgivet. Når tid er. Den tid er nu.

Sidste uge var hård. Jeg aborterede lørdag d.9 marts, mens jeg besøgte Maja i Svendborg. Det i sig selv var en hård oplevelse. Det er 3.ufrivillige abort i mit liv. Jeg har aldrig haft frivillige aborter, i øvrigt. Udover at det er hårdt fysisk og er forbundet med smerter, så er det hårdt for parforholdet og mentalt er det noget, af en udfordring. Mens jeg sundede mig hjemme i min seng, blev jeg (og Kristian) svinet til på det der fucking Jodel. Jeg gider egentlig ikke, at bruge alt for mange ord, om dét medie. Men hvis du følger med på stories, så ved du det sikkert. En ting er at jeg bliver svinet til – det har jeg prøvet før. Jeg har blogget i 10 år. Jeg har haft instagram siden det kom. Hate følger med, sådan er det når man stikker næsen frem, som min kloge far altid siger. Argumentet at vi, som bloggere, der lever et offentligt liv og deler alt med dig, så må finde os i, at blive svinet til. Dén holder simpelthen ikke i min verden. Det er mobning og det er anonymt. Jeg kan godt tage kritik, særligt hvis det er konstruktivt. Men jeg aner jo ikke hvem som skriver sådan om mig (og om de jeg elsker!), og det er så fejt! Jeg har ingen mulighed for, at argumentere eller lytte, til det personen siger og mener.

Jeg ved godt at de som er afsendere af hate, oftest er mennesker, som er kede af noget. De har ondt i livet, de er usikre og de er kede af det. Og normalt kan jeg godt møde de mennesker, med kærlighed og med omsorg. Det er noget, som jeg ikke altid har kunne rumme, men som jeg virkelig bruger energi på, at gøre nu. For livet er alt for kort til, at lade sig påvirke af den slags negative energi. Men i sidste uge følte jeg i den grad, at jeg blev sparket mens jeg allerede lå ned. Og alt det hate, det gik lige i mit hjerte og i min mave. Mest fordi Kristian blev svinet til. Han har ikke valgt at jeg skal leve det her liv, på de sociale medier. Han har forelsket sig i mig, ikke i det jeg laver. Og at han bliver talt så grimt om, dét gør ondt på mig.

Så jeg havde lyst til at slette hele lortet. Min blog, min instagram konto, min snapchat, min facebook side. Alt. Jeg savnede at være pædagog og arbejde fra 8-16 og ikke blive svinet til i diverse tråde på internettet. Jeg savner at kramme børn dagligt, sætte plaster på små knæ, lære børn at læse og følge dem i deres udvikling.

Og samtidig følte jeg mig enormt forkælet. Jeg har, i manges øjne, drømmejobbet. Og jeg elsker det jeg laver, det gør jeg virkelig. Jeg føler mig ikke heldig, for jeg har knoklet for det her. For over ti år siden startede jeg med at blogge og jeg har fra den første dag, har jeg lagt mit hjerte i det. Jeg elsker at skrive og det er nu min levevej og jeg er taknemlig og glad og lykkelig for, at jeg har min egen forretning. Jeg plejer at være god til, at have et panser omkring mig, så jeg ikke lader mig tryne af hate på internettet. For der vil altid være hate. Det har ramt mig denne gang – fordi det handler om andre mennesker, end jeg. Det handler om mine veninder og min kæreste. Fordi det er anonymt. Det får mig helt tilbage i folkeskolen, hvor mine klassekammerater stod og hviskede om mig i skolegården. Men der vidste jeg jo for helvede, hvem der hviskede! Og jeg kunne konfrontere dem med det, hvis jeg turde og gad.

Jeg sletter ikke min blog, for jeg elsker at kunne skrive. Og ytre mig. Jeg sidder bag en skærm og skriver til dig nu. Men forskellen på mig og på de som skriver på Jodel er, at du ved hvem jeg er. Jeg gemmer mig ikke på en anonym app.

Måske er du én af dem, som skriver så grimme ting om mig på nettet. Måske er det dig som har skrevet, at min kæreste er grimmere end Sebastian Klein. Til dig vil jeg skrive: “Du fik mig. Du gjorde mig ked af det, hvilket jeg formoder var din intention. Men nu er det nok og jeg har mit panser på igen, kammerat“.

Til dig som ikke skriver hate, men tværtimod har skrevet støttende og søde beskeder – af hjertet tak. Det har varmet mere end du aner. Tak! Og nu kommer ordet Jodel aldrig mere til at stå, på denne blog. Kys!

11 kommentarer

 • Ida

  Stærkt indlæg. Dejligt du siger så klart fra. Det er ærgerligt at folk ikke kan skelne kritik fra had / mobning.
  Jeg er ked af jeres tab.
  Tillykke med kærligheden til hinanden. I ser så glade ud sammen.
  Ved godt man ikke må grine, fordi jeg er med på det gør så ondt, men altså – hvad fanden er det for et dis!? Grimmere en Sebastian Klein? Han er sgu da mega-cute og sød at se på, synes jeg, hæ! Og det er din k også. Alt godt til jer to.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Øv at nogle mennesker er nederen! Men jeg vil også gerne lige slå et slag for at Sebastian Klein ikke er grim.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Helt enig!
   Sebastian Klein er da på ingen måde grim! Og Kristian er da i den grad en flotter fyr!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Fuck Jodel. Du er mega sej Matilde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  ♥️ Al kærlighed og god energi sendt til dig! Modbydeligt at andre mennesker (og især når det drejer sig om voksne, som man skulle tro vidste bedre) ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt – og det gælder i alle tilfælde! Men at det oven i købet bliver gjort anonymt, er så pisse fejt at jeg kan blive helt rasende (!!!) Fuck dem !!!
  Al godt i din retning! ♥️
  … surt opstød herfra … over and out <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Sørensen

  Kære begge 2 ❤❤ Det er MEGET SMÅ mennesker, der kan finde på at skrive sådan noget lort om andre!!! De er ikke den opmærksomhed værd, som de får. Så på med panseret 💪💪😘😘🤗❤❤

  Kh Charlotte 🌷🌷

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Misundelse er en grim ting. Hvor er det nederen at man skal have ‘panseret oppe’ for at haterne ikke skal kunne komme under huden. Øv! I er fantastiske og jeg er taknemmelig for at du ikke slettede det hele. DU GØR EN FORSKEL!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Så fint et indlæg hvor du på konstruktiv og ordentlig vis giver udtryk for, at den slags opførsel ikke okay.
  Kram til dig og Kristian ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Sjovt hvordan man kan være så forskellig i meninger. Jeg har fra dag et tænkt at Kristian er en virkelig flot og tiltrækkende fyr – der oven i købet virker enormt sød og rar. I er et skønt par <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Podcast anbefalinger