Kunsten ikke at give en fuck

Feel the pain listen

For satan. Kærlighed. Den kan være brutal. Nok er jeg et andet sted lige nu, men jeg har mærket the pain. I så voldsom en grad, at jeg på flere tidspunkter ikke længere havde lyst til, at trække vejret. Det er forfærdeligt at blive forladt, det er brutalt at forlade og det er frygteligt at blive enige om, at der ikke længere er nok kærlighed mellem to mennesker. Eller at den måske er blevet venskabelig. Kærlighed kan gøre blind, kærlighed kan få sorger til at virke mindre, kærlighed kan slå dig ihjel.

Jeg plejede at være opdateret på, hvad “man” lytter til, når man har kærestesorg. Jeg har utallige lister i forskellige kategorier. Fra melodier som kunne få mig til, at falde i søvn til de helt tunge af slagsen – som jeg lyttede til, hvis jeg havde brug for, at grave dybt og tude. Men fordi jeg ikke længere er i følelsen, er jeg ikke der, hvor jeg lytter til den slags musik længere. Selvom at jeg faktisk godt kan lide det, selvom at mit hjerte ikke brænder mere. Så jeg bad om jeres hjælp. Og som altid strømmede det ind med bud på, hvilke numre vi kan lytte til, når hjertet gør ondt. Du må (og skal, i min optik) dyrke sorgen. Gå ind og ud af sorgen. Dyrk den med veninder, pil i navlen, græd med snot til Adele og tag dig den tid, som hjertesorger tager. De tager ofte længere tid, end man lige forventer og håber på. Og husk at du aldrig er alene. Og husk, at sorg er kærligheden pris.

Listen indeholder både specifikke sange, men også kunstnere. Det er ikke kun nye numre, men også gode, gamle klassikere:

 • Alle skuffer over tid, Hurtige Hænder (Mind of 99),
 • Synd for dig (Medina),
 • Celine Dion (her kan det meste bruges, i min optik!),
 • Billie Eilish,
 • Beneath your beautiful (Emeli Sandé),
 • Unbreak my heart (Toni Braxton),
 • Sandpapir (Sys Bjerre),
 • Say Something (A Great Big World),
 • Me before You (soundtrack til filmen),
 • Bandet “Cigarettes after sex” skulle være heftigt!
 • I can’t make you love me (Bon Iver),
 • Det okay (Noah),
 • Taylor Swift (hun kan noget, for hun har satme været igennem hjertesorger. Hvis man skal tro sladderbladene, altså!).
 • Annika Aakjær (mega fin og sorgmodig stemme),
 • Alt med Coldplay (enig! Her kan jeg anbefale Gravity, som jeg har skamlyttet til!).
 • Folkeklubben,
 • Søren Huss,
 • “Lost without you” med Freya Ridings,
 • John Mayer. Han er faktisk dobbelt konfekt – ham kan man lytte til med sommerfugle i maven og med et knust hjerte.
 • Sia. Hun kan også noget.
 • Adele. Obligatorisk i min verden. “Someone like you”,
 • “Only love can hurt like this” Paloma Faith,
 • “FU” med Miley Cyrus,
 • “Why her not me”, Grace Carter,
 • “Almost doesnt count”, Brandy,
 • Katinka (obligatorisk under min krise!),
 • Hans Philip (ham har jeg først hørt nu og jeg er helt enig! Han er virkelig god!!),
 • “Bleeding”, Leona Lewis,
 • “Happier”, Ed Sheeran,
 • “One Mississippi”, Zara Larsson,
 • “Let me go”, Hailee Steinfeld & Co.
 • Sam Smith. ALT med Sam Smith.
 • “Because of you”, Kelly Clarkson,
 • “Jar of Hearts”, Christina Perri,
 • “Love the way you lie”, Rihanna & Eminem,
 • “Tag hvad du vil”, Ankerstjerne,
 • “Broken Hearted Girl”, Beyonce,
 • “Kun dig”, Burhan G,
 • “A Star is Born” soundtrack.
 • “Os to”, De Dødelige,
 • “Be alright”, Dean Lewis,
 • “Where do broken hearts go”, Whitney Houston,
 • James Blunt (hvis den rigtig skal have gas!),
 • Marie Key. Jeg elsker hende.
 • “Too much to ask”, Niall Horan,
 • The Weeknd. Også på mine lister. Jeg skamhørte ham.
 • Maja og de Sarte Sjæle.
 • “By your side”, Sade,
 • “Langt væk”, Ukendt kunstner,
 • “Tiden”, Moses: Andreas,
 • “Sådan nogle som os”, Barbara Moleko,
 • “Forever and Beyond”, Makrel,
 • “Ohne Dich”, Rammstein,
 • “Hero”, Enrique Iglesias.

Har du flere? Fyr dem af i kommentarfeltet. Og god bedring med hjertet, hvis du sidder med atomerne lige nu. Jeg håber det bedste for dig.

 

7 kommentarer

 • Signe

  “Problemet” med Karen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Xander – både ‘Man kan ikke spole tiden tilbage’ og ‘Det burde ikk være sådan her’

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  P7mix maraton top 100 breakup sange kan anbefales med eller uden hjertesorger :)!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Noah – Undskyld

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Udover hans Philip, synes jeg også Mads Langer hører til på listen og hvus du er der hvor du også er vred og indebrændt, så fyr helt op for en af mine favoritter: Alanis Morrisette! Og hele hendes Little Jagged Pill-album

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Even if it’s a lie – Matt Maltese

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Lorte parforhold med magtens korridorer

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kunsten ikke at give en fuck