Det du ikke kan sige til din kæreste

Jeg skylder en undskyldning

Undskyld til dig, som havde en kæreste, da jeg ikke havde. Jeg har været sur på dig. Jeg gik ud fra, at du var lykkelig og ingen problemer havde. Jeg gik ud fra, at du aldrig var ked af det, sådan rigtigt. For det kan man jo ikke, når man har en kæreste?

Jeg tog fejl. Og det er ikke fordi, at jeg render rundt, og er ulykkelig. Men du har altså ikke helle, bare fordi du har en kæreste. At være ked af det, føles måske bare på anden måde, når man har en kæreste. Men det betyder ikke, at man ikke kan være ked af det. At man ikke kan føle sig ensom, være forvirret over livet, være bekymret, føle sig grim og tyk og føle mindreværd.

Jeg er glad med Kristian. Jeg synes, at vi har et sundt parforhold. Mange af jer skriver, om vi aldrig skændes. Vi har ikke været oppe og skændes, endnu. Jeg har faktisk aldrig rigtig, været oppe og skændes, med en kæreste. Og med skændes, mener jeg råbe og diskutere voldsomt. Kristian og jeg kan godt diskutere. Og vi er også uenige om ting. Men det er, kedeligt nok, meget sjældent at vi er uenige. Måske det kommer den dag, hvor vi får børn. Mon ikke. Vi har kendt hinanden siden september, så tingene er jo stadigvæk pretty hot. Måske er det derfor. Men fordi vi ikke skændes, så kan jeg sagtens være ked af det, forvirret og i ubalance. Og det troede jeg sgu ikke!

Jeg har bildt mig selv ind, igennem de 4 (brutale) år som single, at man ikke kan føle sådan, hvis man indgå i et parforhold. Det har skisme været sundt for mig, at vågne lidt op og dufte til kaffen. Græsset er grønnere, på den anden side, you know. Det er nok dét, jeg har været farvet af. Jeg har kigget lidt bittert på dig, som er kommet imod mig, hånd i hånd med din kæreste. Jeg har tænkt: hvad har du dog af problemer. Jeg har nok i virkeligheden, været få måneder fra, at blive rigtig bitter. Undskyld. Det har været sundt for mig at mærke, at parforhold ikke er lig med lykke.

Det føles måske bare, på en anden måde. Og du ved, at du har en støtte, i en kæreste (forhåbentlig). Det kan du også have i familie og veninder – men det er bare noget andet, med en kæreste. Dét er forskellen. Men jeg kan jo stadigvæk have konflikter med veninder, med min familie og på arbejdet. Jeg kan stadig have økonomiske bekymringer, føle ensomhed og græde – selvom, at jeg har en vældig sød kæreste. Det var sundt for mig, at lære.

Græsset er ikke nødvendigvis grønnere, på den anden side. Der er fordele og ulemper, ved alle valg du tager. Jeg var glad for at være single, i perioder, men er selvfølgelig lykkelig for, at jeg har Kristian. Men det betyder ikke, at det er ren lykke. Der kan sommetider være flere bekymringer, når du har en kæreste. Eller andre – om man vil. Går han fra mig, er han mig utro, finder han en anden, keder han sig, synes han stadig jeg er lækker, kan vi få børn sammen, sker der ham noget. ETC. Det er ikke bare ren idyl, at være i et parforhold. Heldigvis. Og det er jeg glad for, at jeg har lært.

5 kommentarer

 • Tilde

  Tak <3 ikke at jeg har følt mig ramt, selvom jegg har haft en kæreste de sidste fem år, men det er dejligt at høre, at du også kan se det fra “vores” side. Jeg har en kæreste som arbejder udenlands (i Norge, ikke eksotisk), og han flyver derfor 4 gange i ugen. Jeg er HUNDERÆD for, at han kommer til skade/ styrter ned med det der skide fly, og chancen er mikroskopisk, men jeg kan ikke slå det ud af hovedet. Jeg har aldrig følt sådan om et andet menneske før. Det er noget andet end med familie. Det er som om jeg lige pludselig kan miste noget af mig selv. Det er forfærdeligt og fantastisk samtidig. Jeg frygter fandeme for den dag, vi får børn. Men altså, det er en del af livet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke

  Jeg har været sammen med min kæreste i 5 år og vi har også et barn på 1 år sammen, og vi har heller aldrig været oppe og “skændes” som du beskriver. Vi er uenige engang i mellem og vi kan også diskutere og blive sure på hinanden(eller frustreret som min kæreste heller vil bruge).. Men det andet ligger bare ikke til os, personlighedsmæssigt, så er der ingen af os der har brug for at råbe og skælde ud og sige grimme til hinanden. Så det kan sagtens være det samme hos jer😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  9 år som kærester, 4 år som ægtefolk, 1 barn på 2 år, 1 hus, 2 biler og 2 gode, stabile jobs – på skrift ser det ud som om at jeg har det hele.
  Og jeg ER lykkelig; men ikke hele tiden.

  Jeg er meget lidt lykkelig når jeg skal lugte til min mands sure fødder, når min datter kaster op, da min morfar blev syg eller da min arbejdsplads lukkede. End ikke mit parhold kunne ændre på min følelse omkring de ting. Lykke kommer indefra, og måske er det godt at man får små glimt af ikke at være lykkelig – så sætter man så meget desto mere pris på, når man så er det <3

  Når man ser andre gå hånd i hånd er det bare så heldigt, at man får et glimt at en lykkestund mellem to mennesker <3

  Må dit forhold med Kristian bringe så meget lykke, at det gør de ulykkelige stunder lettere at bære <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Wow du ramme plet i hvordan jeg har det, i halv nye forhold. Tak for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Du rammer så spot on på hvordan jeg havde det, da jeg var single og hvordan jeg også er blevet klogere, nu jeg selv er i parforhold. Mathilde jeg ønsker dig og Kristian så meget lykke og glæde. Knus herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det du ikke kan sige til din kæreste