Read and Chill + rabatkode

En forklaring

Frederiksberg Rådhus igår d. 17 juni klokken 14.00, sagde Kristian og jeg ja til hinanden. Ja til livet sammen, i medgang og i modgang. I semi uromantiske rammer, men med en helt rigtig følelse, i kroppen og i hjertet. Der var ingen diskussion – jeg skulle bare have ham.

Jeg har altid sagt, at man ikke skal få børn eller gifte sig, når man er forelsket. Det har været sådan et dogme for mig. Og jeg har hårdnakket påstået, at man ikke skal forhaste sig. Men så kom Kristian ind i mit liv. Og udover at han er det sødeste væsen, som jeg nogensinde har kendt, så får han – fuldstændig kliché agtigt – mig til at føle mig, som om jeg er hjemme. Og han kigger på mig, som om jeg er den eneste der findes. Så det handler slet ikke om, at forhaste sig. Det handler om, at der ikke er andre måder, at gøre det på. For mig var det så naturligt, at sige ja til ham. Det kan kun være ham.

Så jeg spurgte ham, for halvanden måned siden, om vi ikke skulle gå på Rådhuset. Og efter lidt betænkningstid (fordi han rigtig gerne vil have et kirkebryllup), så sagde han ja. Kirkebrylluppet tager vi senere. Når jeg engang er færdig med at være gravid og færdig med, at amme. Så jeg kan svine mig til i dyr rødvin og shots og danse med min mand til langt ud på natten.

Men tilbage til det dogme, som jeg har haft altid. Man skal ikke tage store beslutninger, når man er nyforelsket. Og det må man jo nok sige, at vi stadigvæk er. Vi har været kærester i 8 måneder. Vi har ikke kendt hinanden i et år. Det går stærkt. Det gør det. Vi er flyttet sammen, vi skal være forældre til december og igår blev vi gift. Vi er totalt sat. Og jeg elsker det. Og det føles rigtigt. Der hersker ingen tvivl. Jeg venter (og har ventet) på, at den der “fuck hvad fanden har jeg gang i” med tilhørende “snøren om halsen“-følelse, skulle dukke op. Men det føles så naturligt med Kristian. Han er ikke alt det, som jeg har drømt om – men han er alt det, som jeg har brug for. Og alt det, som jeg skal have. Han er min bedste ven, han er så fuld af kærlighed og så er han, for mig, helt umulig ikke at fortabe mig i. Jeg elsker ham så højt, så hvorfor egentlig ikke gå hele vejen?

Både Kristian og jeg har mistet. Vi er begge blevet enebørn, i en sen alder. Vi har begge været der, hvor dét at falde i søvn og aldrig vågne op igen, har virket nemmere. Som en vej ud, af den mørke og dybe sorg. Vi har begge lært, på egen krop, at livet er kort. Kortere end vi vil være ved. Vi har begravet vores brødre. Sorgen har ændret os. Måske derfor blev vi så hurtig tæt. Måske derfor fandt vi hurtigt ud af, at vi vil leve vores liv sammen. Måske var det bare timing, god kemi og en varm, lang sommer som gjorde, at det lige akkurat var os, som fandt hinanden og som faldt for hinanden. Jeg tror nu næppe, at det er grunden til, at jeg faldt så hårdt for ham. Kristian er, pladderromantisk som det lyder (læs: er), min soulmate. (man må godt være lidt pladder, dagen efter sin bryllupsdag, må man ikke?).

Men altså. Igår tog vi på Rådhuset. Mine forældre vidste det, Kristians forældre vidste det. Jeg ville ikke gøre noget stort ud af det, jeg ville ikke være midtpunkt, jeg ville ikke have at folk skulle tage fri, for at se os skrive under på et stykke papir. Og så var det bare meget mere, end dét. Det var sgu ret stort. Så jeg er glad for, at vores forældre var med. Og jeg glæder mig til, at tage en stor, hvid kjole på, og gifte med mig Kristian igen. For det kunne jeg blive ved med. Jeg vil sige ja til ham, resten af mit liv.

Livet er kort. Hvis det føles rigtigt, sådan helt nede i maven – så gør det. Om det så er studieskift, at flytte til en anden by, at flytte fra en kæreste, at gå selvstændig, whatever. Hvad er det værste, som kan ske? Ingen dør ved din beslutning (håber jeg og hvis der gør, så tøv en kende). Fuck det praktiske – det kan slå meget ihjel. Det skal man nok finde ud af. Skidt pyt med, om der er nogen som bliver skuffede og kede af det – du kan ikke gå igennem livet, uden at dét sker. Gør det, som du skal.

Min pointe er: Gør det. Livet kan være slut, før du ved det. Og husk: er der tvivl, er der ingen tvivl.

29 kommentarer

 • Janni

  Hej Matilde! Hvor dejligt for jer at blive gift og starte jeres rejse sammen. Stort tillykke 😊 Husk at I ikke kan giftes igen i kirken, medmindre I altså først skilles og dét tænker jeg ikke er tilfældet. God tirsdag aften og nyd disse endnu mere nyforelskede dage med Kristian 💘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Det passer ikke helt. Man kan sagtens få en kirkelig velsignelse i kirken

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   Hun har nu ret 🙂 man kan ikke blive gift, når man allerede er gift. Men man kan blive kirkeligt velsignet og ceremonien er meget som en vielse. Men ikke helt. Men det tænker godt Mathilde ved. Og ofte omtaler folk jo deres velsignelse som er bryllup, da det er det, det er for dem 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cam

  ❤️❤️❤️ – jeg er fan af dig, jer og jeres kærlighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Mathilde, stort tillykke med kærligheden du fortjener det så meget ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Loui

  Tillykke med hinanden ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Stort tillykke med jeres bryllup 😍
  Jeg er så vild med den her tekst, det er bare lige præcis sådan man skal leve livet nogle gange! Min mand og jeg flyttede sammen, da vi havde kendt hinanden i en måned, mange betvivlede det, men vi manglede begge et sted at bo og jeg kunne bare mærke i min mave, at det var det helt rigtige. Nu 7 år senere har vi to børn og har lige købt hus, så tænker min mavefornemmelse havde helt ret dengang 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  JUHU!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HemmeLine

  Kære Matilde & Kristian
  Verdens største tillykke!
  Kh
  HemmeLine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Stort, stort tillykke. I er heldige at have hinanden ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  JAAAA! <3 Hvor dejligt for jer – kæmpe stort tillykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  KÆMPE tillykke til jer to og jeres kærlighed! Og hurra for at leve, elske, nyde, turde, handle i alle livets minutter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Stort tillykke med kærligheden og hinanden! Hvor må det være skønt at føle sig så sikker. Bare lige et lille obs herfra til andre tvivlere. Det er ikke alle, der føler kærligheden eller andre livsbeslutninger på samme sikre måde, og det er også helt ok ❤️ https://www.information.dk/debat/2018/05/tvivlen-giver-mulighed-vaelge-kaereste-hver-eneste-dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  For fanden helse. 💜 hvor er jeg glade på jeres vegne. 💜 du er MIN inspiration til at gøre hvad der synes er rigtigt. 💜

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Kæmpe tillykke – også med maven!! kærligheden er for vild! ❤️
  Dog vil jeg gerne sætte udtrykket “er du i tvivl, er du ikke i tvivl” på spil… Jeg tror ikke, at det er så enkelt for alle.. personligt tvivler jeg på alt: mit valg af uddannelse og erhverv, mit valg af partner, mit valg af stort set alle store (og mindre) beslutninger her i livet. Hvis jeg havde lyttet og fulgt min tvivl hver gang, var jeg aldrig blevet på min drømmeuddannelse /i mit erhverv som musiker, sanger & komponist – og jeg var nok heller ikke blevet sammen med den mand, jeg elsker overalt på jorden og nu venter barn med.. Hvis jeg havde lyttet og handlet på min tvivl hver gang, tror jeg derimod, at jeg havde været et ikke særligt lykkeligt sted.. jeg ser lidt tvivlen som en mulighed for at vælge mine valg til hver dag. Jeg tror, der er så uendeligt meget, der spiller ind i tvivlen – og nogle mennesker tvivler nok bare mere end andre – uden at det behøver betyde, at man ska handle på det hver gang.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Helt enig. Jeg er også en tvivler 😊Og er heldigvis blevet sammen med min kæreste, selvom jeg var i tvivl i starten. Nu skal vi giftes.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Starup

   Jeg er helt enig – jeg synes det udtryk er amerikaniseret naivitet. Tvivl hænger et godt stykke ad vejen sammen med evnen til kritisk tænkning og overvejelse af muligheder. Hvis man IKKE tvivler ville jeg være skeptisk 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Stort tillykke med både kærlighed, barn og bryllup❤️Da jeg havde kendt min mand i 6 måneder blev jeg gravid, da vi havde kendt hinanden i 1 år, blev vi gift. Jeg var lige så sikker på, at det skulle være ham (min mand hedder i øvrigt også Christian), som du er på din Kristian. Det er en fantastisk følelse❤️Held og lykke i fremtiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Luise

  Kærlighed er det vildelse man kan opleve. Mødte min mand i Spanien på en druk ferie, og nåede at besøge ham 1 gang og han besøgte mig 2 gange, og da vi havde været kærester i 3 mdr havde vi fælles adr. Vi blev dog i nuforelskelsesboblen i 5 år inden førdt baby kom, og vi blev viet på rådhuset på vores 4 års dag, kun med vores forældre. Næste år er det kirken vi skal velsignes i ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Stort stort tillykke til jer 🙂
  Da jeg blev gift var der flere der ikke helt kunne forstå hvordan vi valgte at bliver gift. Vi blev gift på en planlagt ferie til Bali og brylluppet var også planlagt. Det var bare mig og ham på en smuk strand på Bali med brudekjole, lækker middag og det hele.
  Jeg tror at grunden til at folk ikke forstod det var at de faktisk selv godt kunne tænke sig at de havde haft mod til bare at gøre hvad der var rigtigt for en selv og ikke være bange for at skuffe familie og venner.
  Min mand og jeg har været gift i 2 1/2 år og vi snakkede om allerede, da vi planlagde vores bryllup, at vi kan altid tage et kirkebryllup og en fest senere i livet, men det er ikke altid vi kan blive gift på en strand på Bali ❤️ Nu venter vi os en lille dreng til oktober og vi har været sammen i 10 år efterhånden, så livet er skønt og vores bryllupsdag er indtil videre den skønneste dag i vores liv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Klart I skulle – hvor er det bare dejligt. Mega tillykke 😍🤩!

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Tak for det her indlæg, Matilde. Dine ord til slut var lige dét, jeg havde brug for at høre i dag <3

  Kram og stort tillykke med dagen i går!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Matilde.Tillykke med kærligheden. Det kunne så meget have været mig der havde skrevet det indlæg. Har også “kun” kendt min mand i 8 mdr. Vi blev gift på rådhuset i marts og skal velsignes i kirken til sep.Jeg har desværre også oplevet at miste alt for tidligt, så kan så meget nikke genkendende til alt det du skriver, bortset fra baby til dec 🙂 :-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg er så meget forelsket i jeres historie 😍 uden tvivl i høre sammen ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Hej Matilde. SÅ mange gange tak for dit indlæg. Du fik mig til at græde – på den gode måde. Du ramte lige netop det inde i mig: lev livet nu, for du ved aldrig hvor kort livet er. Du inspirerer mig helt ind til knoglerne med alt du gør og du har haft en stor indflydelse på at jeg begyndte at turde at gøre andre ting i mit liv. Rigtig meget faktisk. Tak for dig og alt du giver til folk 🙂 rigtig god dag <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda Jensen

  Jeg er så glad på jeres vejne…. kæmpe tillykke med kærligheden….
  Jeg flyttede ind hos min mand efter 1 uge og vi er sammen på 23 år…
  Hurra for kærligheden…
  Hop ud i det…❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine Schmidt

  Hurra for kærligheden! ❤️
  Og stort tillykke med jer.

  Jeg vidste ved første date, at jeg ville gifte mig med ham, som i dag er min mand ❤️ vi flyttede sammen efter 2 måneder, og har aldrig set os tilbage. Og nu venter vi os en lille skøn baby til november. Åh kærligheden altså ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda J

  Tillykke – jeg har jævnligt fulgt din blog de seneste år og ser nu den dejlige nyhed, hvor det glæder mig på dine vegne – de bedste ønsker for fremtiden til jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Read and Chill + rabatkode