Status: graviditet og træning.

Jeg svarer på spørgsmål fra jer

Jeg lavede igår en “ask me” runde på instagram – og det har væltet ind. Jeg har allerede svaret på mange (find dem i højdepunkter “ask me” på min profil), og her i indlægget vil jeg svare på nogen af dem, som jeg ikke svarede på, på instagram. Der kom simpelthen så mange, så det var umuligt for mig, at finde rundt i. Derfor dette indlæg, hvor jeg har mulighed for at svare ordentligt og give lidt længere svar.

Tak for alle de gode spørgsmål og alle de søde beskeder!

 • Træner du stadig? Ja det gør jeg, jeg har skrevet et indlæg om status på dét område, læs det lige her!
 • Hvad er din livret? Mad, må jeg svare det? Jeg elsker kød og særligt nu, under graviditeten. Jeg har været vegetar i 7 år, men nu elsker jeg kød. Men min livret..den er svær. Tartar og fritter siger Kristian. Og bearnaise. Og sushi (dog krebs og rejer pt).
 • Har du en uddannelse? Ja, jeg er uddannet pædagog med speciale i idræt. Jeg blev vist uddannet i.. 2011? Jeg arbejdede på en skole, i indskolingen i 7 år, før jeg gik fuldtid med bloggen. Jeg SKAL være pædagog igen, for det er verdens bedste job, men lige nu prøver jeg det her af, er min egen chef og har enormt meget frihed, hvilket passer ret godt med at have en baby på vej.
 • Hvordan bliver man klar til at date igen, efter et brud? Det er fandeme svært at sige. Min erfaring siger mig, at du først skal date, når du ikke kan lade være. Det kan tage tid at sørge, at komme sig, at være klar – og det må gerne tage tid. Jeg har skrevet stolpe op og stolpe ned om kærestesorg. Det nyeste afsnit i serien “Farvel for evigt” handler om kærestesorgen over min ekskæreste. Lyt til det og læs eventuelt disse indlæg: kærestesorg, mere kærestesorg, krise, tinder, mere kærestesorg. Husk: du er aldrig alene OG ingen skal fortælle dig, hvor længe du må være ked af det. Og længden af forholdet afgør ikke, hvor længe du “må” være ked af det.
 • Kommer Spir til at være på dine sociale medier med billeder? Vi har ikke taget den endelige beslutning, men vi har talt om det. Vi er begge ret afslappede og jeg tror ikke, at vi kommer til at kunne lade være med, at dele Spir. Det ville heller ikke stemme overens med, hvordan jeg bruger mine sociale kanaler. Jeg deler gerne ud af det hele. Bleskift-situationer, hysterisk gråd på Netto-gulv og amme situationer med brystvorte bliver dog ikke foreviget på film. I hvert fald ikke film som jeg vil dele. Men ellers er vi ret afslappede med det.
 • Hvordan lærte du at holde af dine små (fine) bryster? Det var en kamp. Læs eventuelt med her, hvor jeg skriver om de to små. Lige nu er de hurtigt-voksende, men jeg er så glad for, at jeg ikke fik dem lavet. De passer til min krop, de sidder hvor de skal og helt ærligt – det var så dem jeg fik. De er fine! De kan (forhåbentlig) amme og min mand elsker dem. De er skide flotte, det har jeg lært at synes. Men det tog år. Og det er langt nemmere nu, i 30’erne, end da jeg var i starten af 20érne.
 • Hvad er din drømme destination? Hawaii. Indonesien, hvor min mormor var fra. Australien (igen) og et sommerhus i Sverige, langt inde i skoven, bare mig og min mand.
 • Giver det mening at træne maven tidligt i en graviditet? Næ..altså jeg trænede lige mavemuskler til og med uge 14. Nu træner jeg siderne af dunken, tjek @matildestraening for inspiration. Mavemusklerne deler sig, når du bliver gravid og vokser og det kan du ikke komme udenom. Derfor er lige mavetræning ret lige gyldig efter 1.trimester, i min optik! I næste uge kan du i min podcast serie “1+1=3” høre Anna Bogdonova tale om træning og graviditet og blive meget klogere!
 • Bedste råd når man bliver forladt af sin kæreste? Læs ovenstående spørgsmål om brud, hvor jeg linker til en helvedes masse indlæg med dét tema. Søg eventuelt også her på bloggen, brug ord som “kærestesorg”, “sorg”, “krise”, “dating”, så burde der komme en masse læsestof op!
 • Hvor gammel er du? 31 år og 32 d.1/11. Så jeg er 32 år, når jeg bliver mor for første gang! Da jeg var yngre havde jeg en forestilling om, at jeg skulle være yngre førstegangs mor. Sådan gik det ikke – og det er jeg faktisk glad for. Alt er som det skal være, lige nu.
 • Hvordan er du havnet i jobbet som influencer? Ja hvordan er jeg havnet her. Det er svært at sige. Der er mange ting, om har spillet ind. Jeg har haft bloggen i 11 år og var en af de første, som havde en blog her i Danmark. Dét har gjort at jeg har mange trofaste læsere. Jeg tænkte aldrig at det var målet, at jeg skulle leve af det her spas. Men pludselig kunne jeg og jeg så det an i 2 år, før jeg sagde mit gamle job op, og kastede mig ud i det selvstændige liv. Ordet influencer bruger jeg i øvrigt aldrig, om mig selv – i min verden er jeg blogger, også selvom at jeg har mange følgere på instagram, så startede jeg som blogger og det er dét ord, som jeg beskriver min stilling med.
 • Hvordan vidste du, at K var the one? Når man ved det, så ved man det. Brækkede mig over sådan en sætning, før jeg mødte ham. Men sådan havde jeg det, hurtigt efter at vi havde mødt hinanden. Jeg kan bare ikke forestille mig et liv, uden ham. Han er min bedste ven og er mit hjem. Det kan bare ikke være anderledes.
 • Føler du dig stadig ensom? Ja det kan jeg godt føle. Men ikke så udpræget, som da jeg var single og boede alene. Jeg føler måske ensomheden på en anden måde, end før jeg blev gift (det er stadigvæk lidt mærkeligt at skrive!). Men jeg kan godt føle mig ensom blandt mine veninder, fordi de ikke forstår, hvordan det er at blive enebarn som voksen, eller når jeg taler om kærestesorg, som de ikke har oplevet. Jeg kan også godt føle mig ensom, i mit arbejdsliv. Jeg har ingen kollegaer, arbejder hjemmefra og laver alting selv. Men udover det, så føler jeg mig sjældent ensom, når jeg er hjemme. For hvis jeg er alene, så kommer Kristian jo hjem indenfor en overskuelig fremtid.
 • Har du nogensinde løjet om, hvor dig og K mødte hinanden? NEJ! Tinder er ikke et pinligt sted at møde hinanden, i min optik. Hvor fanden skal man ellers møde dem?
 • Har du nogensinde haft svært ved at holde samme vægt? Nej, jeg har altid haft nemt ved det. Men jeg bevæger mig også meget, og spiser stort set det samme altid. I hvert fald samme mængder. Jeg tager lidt på lige nu, men det er vist meget godt!
 • Hvilket motto lever du efter? Du er aldrig alene. Det trøster mig altid, har været en fast følgesvend i mange år, har reddet mit liv og det er så sandt, for du er aldrig alene.

Jeg laver gerne en ask me runde i nærmeste fremtid – men for nu, tak for alle de fine spørgsmål! Jeg håber at du får en rigtig dejlig dag!

1 kommentar

 • Evelina

  Hej Matilde.
  Jeg blev sådan helt rundbarberet og har gået og tænkt over dit udsagn i et døgn nu: ”Jeg har været vegetar i 7 år, men nu elsker jeg kød.”.
  Så nu bliver jeg nødt til at spørge dig: Vil det sige, at du var vegetar udelukkende fordi du ikke kunne lide smagen af kød?
  Jeg prøver ikke på at angribe dig. Jeg forsår bare ikke sætningen, og det vil jeg så gerne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status: graviditet og træning.