Før og nu

Gratis babystuff

Fuck det der baby-udstyrs-halløj koster basører. Jeg har ikke rigtig turde, at begive mig helt ud i det endnu, men har besøgt et par butikker og jeg har googlet lidt. Jeg synes det er ret kedeligt, det må jeg indrømme. Og jeg er normalt ikke typen, som gider at researche ud og ind på ting, som jeg alligevel ved, at jeg skal have. Men altså – der er jo en del at undersøge. Barnevogne, for eksempel. Fuck. De koster jo mere, end min første bil gjorde! Og så skal man have klapvogn eller kombivogn (jeg har stadigvæk ikke fattet det, men tager det om som tema i min podcast serie, som jeg laver om min graviditet. Find alle afsnittene her). Jeg er helt lost. Måske også fordi, at jeg ikke helt er der, hvor jeg gider at sætte mig ind i det. Jeg skal føde om 5 måneder. Jeg har maassser af tid. Agtigt. Mon ikke jeg er sådan en, som får akut stress/hormonanfald/tudetur om et par måneder, og beordrer Kristian afsted på indkøb. Man kunne levende se det for sig.

Men så gik der noget op for mig. Noget, som jeg havde glemt. For jeg undersøgte det meget, da jeg var gravid sidst. Det er jo et par år siden, men der hentede jeg babypakker rundt omkring. Men det havde jeg fortrængt. Eller bare glemt. Men jeg var i Name It (som er en ret cute butik, egentlig) og den søde dame, som i øvrigt også trøstede mig, fordi jeg hormongræd da jeg så, hvor lille en størrelse 50 er, gav mig et tip om de her famøse babypakker. Som du kan hente – helt gratis – rigtig mange steder. Jeg bad om jeres hjælp på instagram for lidt siden – og det vælter ind.

Jeg laver listen nu, så må der sgu komme en 2ér, hvis det er nødvendigt. Skriv endelig flere steder hvor man kan hente gratis ting til baby i kommentarfeltet, det er så fucking dyrt – og man må jo spare hvor man kan.

I spørger meget om, hvad jeg køber til Spir. Jeg har ikke købt en skid. Og det er så lidt løgn, for jeg har købt lidt. Jeg købte det mest, fordi jeg ville se hvor meget en størrelse 50 fyldte i sengen. Hver gang jeg kigger på den, så tuder jeg. Det er så uvirkeligt det der baby-halløj. Der vokser noget indeni mig. Gosh. Det er skørt. Men jeg købte de her mega cute sweatpants, dem her (for dem siger alle, at man ikke kan få nok af) og den her SOM ER SÅ FUCKING NUTTET OG JEG VIL SELV HAVE EN. Det er pisse svært at finde kønsneutralt tøj, synes jeg, men der er “unisex” kategori på Name It, det gør sgu tingene lidt nemmere. Nå, men her kommer listen på gratis babystuff. De fleste pakker skal afhentes, så du må lave en tour og cykle eller køre rundt, og indhente som en anden hamstrer. Dét skal du ikke have det dårligt med, husk det er god reklame for dem, du kommer garanteret igen og de giver det ikke væk, for dine blå øjnes skyld + de sender dig garanteret en masse mails efterfølgende, men dem kan du så afmelde igen. Noget for noget, I guess:

Tak til denne side for at fodre mig nogle af de links, som er at finde på listen.

20 kommentarer

 • Nathalie

  Fakta laver ikke flere babypakker, så hvis man er heldig at få en, så er det en rest fra sidste gang de lavede. 😊
  Og den fra Matas er ikke til babyen, men til moren, da den indeholder forskellige creme 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Der er skam flere på lager 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise HJ

   Da jeg var gravid i sidste halvdel af 2018 kunne jeg bestille og hente en babypakke i min lokale fakta. Efter jeg havde født (januar 2019) blev vi tilbudt at få en babypakke med hjem da vi var ude og handle med bebs. Sagde at jeg allerede havde fået en pakke inden fødsel, men de skulle i hvert fald bare af med dem de havde, og fik en pakke alligevel…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Pakken fra photocare er lidt en joke. Du får et par rabatkoder…eller er det kun en?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Den skal dog stadig med, så må man jo selv bestemme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Apoteket får dem ikke længere fik jeg at vide, så man skal være heldig at ens apotek stadig har nogen liggende ☺️ og så mener jeg at have hørt a Libero har slået sig sammen med Babysam (?) så der er ikke en individuel længere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Jeg undersøgte også med Babysam og Libero, men kunne ikke finde forklaring? Men det kan være at det er dét! Apoteket har dog pakker, i hvert fald i KBH 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Så har jeg været i de forkerte i København, de to jeg spurgte i sagde begge at det fik de ikke længere, men jeg må overveje om jeg skal prøve et par stykker mere 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Ja god ide, og held og lykke <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janet

  Nogen der kan få det til at fungere med Salling ?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Matas har ikke længere deres Mamma pakke. De er stoppet med at føre det 🙂 Jeg ved det for jeg arbejder der.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Så skal deres hjemmeside da lige opdateret 😉 Jeg har dog en veninde, som netop har hentet en, så det er nok så længe lager haves? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Hvordan finder du dem i fakta?
  For der står da på linket at de ikke har flere 🤷‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Matas har stadig Mamma pakker (og bliver ved med det) Dog har de ikke deres babypakker mere, som de tidligere havde. Nu henvender pakken sig til mor istedet for 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg tør slet ikke tænke på, hvad jeg har brugt af penge indtil videre og lillemanden er ikke født endnu😆
  Men jeg har købt en del genbrug (godt for miljøet og godt for pengepungen).
  Anyways, har hørt at Føtex har forskellige slags og man vælger ikke selv. Min indeholdt ikke så meget som en venindes. Og min Name IT var meget mini, ikke noget særligt. Men altså jeg er taknemmelig alligevel, for det er trods alt gratis pakker😃👍🏼Og pga alle de pakker, har jeg masser af bleer.
  Vil anbefale at tage en tur i Børneloppen for at købe genbrug, jeg har så meget babytøj til de første par måneder og det er sådan noget med 5-20kr for en body. Det er altså billigt😃👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Skoringens er desværre også udsolgt, men de skriver, at man skal holde øje med deres Facebookside efter sommeren 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Louise

  Mine svar nedenfor var aktuelle, da jeg fik min dreng i maj 2018:
  Salling, hvis man er medlem af club salling. Kræver vist er køb på 200kr.
  Ved Tena kan man få en prøvepakke på bind, hvilket også kan være fint post-fødsel.
  Fra Aminojern kan man få en prøvepakke på jerntabletter, hvilket mange tager som gravid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hej Mathilde. Jeg har kun brugt slynge og bæresele til mine børn. Synes personligt at barnevogne/klapvogne er upraktiske, unaturlige og fylder SÅ meget 😊 Begge mine børn har nærmest ikke grædt da de var små, da de hele tiden var tæt på mig og kunne mærke mig, samtidig med at jeg havde frie hænder og kunne gøre det ting jeg plejer at gøre 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Før og nu