Efterspurgt kjole

Podcast du kan lytte til på ferien (eller på vej til job)

Jeg lytter til podcast hver eneste dag. Jeg elsker mediet og det har jeg gjort længe. Jeg elsker at fordybe mig i en podcast, gerne om drab og mord – men også gerne om hverdagens dilemmaer og så holder jeg særligt af, når jeg igennem en podcast kan lære et nyt menneske at kende. Jeg får mange henvendelser om tips til podcast, og jeg har før lavet indlæg som dette – men nu får du lige en opdateret version (og knald endelig dine egne favoritter i kommentarfeltet!):

 • Man kan vel næppe kalde sig selv for blogger, hvis man ikke er lidt til ananas i egen juice. Sådan er det også med mig – og derfor skal første anbefaling være min egen podcast serie. Jeg har faktisk to, men lad os starte med den første: 1+1=3, som handler om min graviditet, uge for uge. Jeg har hver uge en gæst med i studiet, hvor vi taler om alt som har med graviditet at gøre. F.eks. barnløshed, at være SoMe mor, mor til tvillinger, førstegangsmor etc. Jeg har også Kristian med i studiet flere gange (afsnit 1 & 8). Jeg optager så længe jeg kan – og så tæt på termin som muligt! Lyt til dem her eller søg på “1+1=3” der hvor du normalt lytter til podcast!
 • Mørkeland. Jeg har skrevet om det før – og jeg gør det gerne igen. Jeg elsker Mørkeland og det er ikke for stort et ord at bruge, i denne sammenhæng. Jeg starter hver eneste mandag morgen, med et afsnit Mørkeland, kaffe og alenetid. Det er den bedste start på ugen. Du kender garanteret Mørkeland, hvis ikke: så handler det om mord. For det meste danske mord. Der er masser af afsnit ude, så start ved afsnit 1, hvis du endnu ikke har forsøgt dig med podcasten.
 • Kanal Normal. Der er kun ét afsnit og der kommer et hver måned. Jeg har netop lyttet til det, og jeg kan ret godt lide det. Det er Julia Lahme som er vært (og hendes stemmer er for lækker!), og hun har spændende gæster i studiet og taler om hverdag, arbejde og dagligdagens udfordringer. Første afsnit er med Irina, en kvinde som jeg er meget begejstret for. Klart en podcast, som jeg vil abonnere på!
 • Alt er nu. Jeg lyttede til denne podcast serie, da jeg var ude og rejse alene. Og jeg græd som pisket, flere gange. Det er en autentisk fortælling, som giver gåsehud, ondt i hjertet og som gav mig lyst til, at kramme dem jeg elsker hårdt, og helt tæt. Den er vigtig – og alle tårerne værd.
 • Eks’er for evigt. Jeg var lidt tilbageholdende, overfor denne podcast. Men jeg har lyttet og jeg forstår fuldstændig, hvorfor den er så populær. Den handler om et par som får et barn, og som går fra hinanden. Hvordan gør man lige det? Det kan jeg ikke sætte mig ind i, jeg har ikke børn (endnu), så et kærestebrud har altid “bare” været farvel til ham. Den er interessant – og meget aktuel!
 • Min energi er et andet sted. Komplet hjerteskærende. Om Anna som bliver forladt af Nicolas, fem måneder efter hun har født deres fælles barn. Han har fundet en anden. Den går lige i hjertet – måske mere lidt nu, hvor jeg selv er gravid og virkelig, virkelig, virkelig ikke kan holde tanken ud om, at Kristian og jeg skal gå hver til sit.
 • Og den sidste: og mere ananas i egen juice. “Farvel for evigt“, som jeg har lavet sammen med Siska Bengtsson. Jeg fortæller historien om at miste min lillebror, abortere, kærestesorg og vigtigste af alt: hvordan jeg kom videre efter så mange traumer.

Og så 5 hurtige, hvis du står og er på vej ud af døren, i luften eller til stranden:

 • “Man kan aldrig vide”
 • “Kloge koner”
 • “Manus manege”
 • “Kriser – mænd der fortæller”
 • “Danske drabsager” (kun intro ude lige nu, men lyder fandeme spændende så abonnér eventuelt!)

Hvilken podcast er din favorit?

20 kommentarer

 • Marie

  Tak for anbefalinger! Elsker disse indlæg, da jeg som dig også dagligt har podcast i ørerne :-))

  Et par podcasts jeg selv er begejstret for for tiden- udover dem du skriver om – er:
  – Girlcrush
  – Emilie Meng-Mysteriet
  – Gåsehud
  – Anden til venstre
  – Sitter
  – Vild med Svans

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Podcast Lover

  Jeg elsker podcasts! Er særligt stor fan af:

  Fries before Guys
  Kvinden med den tunge kuffert
  Den grå zone
  Det perfekte offer

  Jeg lytter dog ikke til samtalepodcasts om mordsager, hvor efterladte stadig er i live og berørte. Radiovært Sandie Westh tog debatten op, da hendes søsters mordsag blev et af “mord-emnerne” i Mørkeland, og jeg har siden haft det ret stramt med den genre (og dens popularitet).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Helt enig. Jeg har også droppet Mørkeland efter Sandie Westh’ udtale. Jeg kan lige forestille mig, hvor ubehageligt det ville være, hvis det var én selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M

   Fuldstændig enig – synes Mørkeland erså usmagelig. Tænk at lave “hygge” og snik-snak ud af andres hjerteskærende sorg 🙁 Fuldstændig mangel på empati. De får Rikke min støtte!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M

   Omg: de får Rikke = de får ikke
   Træt – tre små børn med på telttur 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Podcast Lover

   Jeg blev hvert fald lige mindet om, at jeg har et ansvar som forbruger, om mit forbrug så manifesterer sig i seer-/lyttertal, likes osv., der går på altid at være vaks og kritisk, når jeg giver støtte, der kan måles og potentielt bidrage til stigende popularitet hos noget som helst. Det er så vigtigt at reflektere før, at man liker/ser/lytter/køber, hvad der ”sælges” til en gennem diverse kanaler, så man ikke bare tankeløst støtter. Og hvis man har lavet en pro/con-liste, og der er flere pro’s for at lytte til eks. Mørkeland, så gør man det. Jeg advokere blot for refleksion.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  – Detox din hjerne
  – Træningstimen
  – Perfekt uperfekt
  – Tanketid
  – Stærk og smertefri
  – En snak med…
  – Fødselskanalen
  – Østrogenial

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg synes du mangler nogen podcast man griner til! Jeg er vild med Hva så? Med Fuhlendorff- især det afsnit med Anden, og det med Hella Joof ❤ alle elsker Hella!
  Og Girl Crush er også en kæmpe favorit!
  Jeg er dog også fast lytter på 1+1=3! Jeg lytter til podcast der gør mig glad når jeg arbejder eller er med det offentlige 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Fries before guys er helt klart min yndlings – jeg lytter også selv til podcast næsten hver dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cilia

  Tak for anbefalinger 🙂 Podcasts er et mega must til sommeren (og alt anden for den sags skyld)! Lytter ret meget til disse lige for tiden:
  – Dårligdommerne
  – Fries
  – Hva’ så nu?
  – Astropod

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melder mig lige på banen som ananas i egen juice med podcasten Store Piger, som min veninde Marie og jeg laver 🙋🏼‍♀️
  Ellers er jeg også vild med:
  – Damernes Eventyrklub
  – Deep Dive with Dana Falsetti
  – Kloge Koner
  – Bucketlist med Le Gammeltoft

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iruben

  The Journey !!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris

  Damernes Eventyrklub

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  ‘Dronekrigeren’ – vanvittig spændende og skræmmende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg plejede at tro på for evigt 😥

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Vanvittig Verdenshistorie er virkelig en underholdende podcast, hvor man får nogle virkelig grineren historier fortalt! 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lizell

  Jeg kan ikke finde Eks’er for evigt? Er det det rigtige navn? Jeg gad vildt godt høre den!
  Hvis du er til mord, går jeg ud fra, at du kender Serial?👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  “Jeg plejede at tro på for evigt” – rørende podcast om sorg og at miste.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterspurgt kjole