Status på Spir

Kønsneutralt babyshopping

Vi kender ikke kønnet på Spir, men jeg ved at jeg skal være mor (sådan rigtigt, om man så må sige) i december. Det er for vildt. Men nok om dét. Fordi vi ikke kender kønnet, så spørger mange mig, hvordan vi lige gør det rent praktisk. Og det er svært. Ret svært. Man skal være glad for neutrale farver (og kender du mig så ved du, at jeg ikke er så glad for neutrale farver), men når man ikke kender kønnet – så er sandfarvet, beige og..brun farver, som du på en eller anden måde bliver glad for. Og karryfarvet. Og sådan efterårsfarver. De går til begge køn – i min optik. I virkeligheden kan du jo knalde pink på drenge og putte en pige i en blå matrosdragt, der er jo ingen lov som siger, at du ikke må. Men indlægget her er til dig, som gerne vil forholde dig kønsneutralt, hvis nu du også er gravid og ikke kender kønnet. Jeg har fundet et par bud på, hvad jeg synes er flot og det som jeg synes passer til både drenge og piger. Byd endelig ind med sites, fysiske butikker eller andre tips og tricks til at købe ind til en baby, som man ikke kender kønnet på.

 • Name it. Altid butikken, som jeg er gået hurtigt forbi, jeg kiggede slet ikke ind i butikken. Jeg har vist været inde i en Name it én gang, da min kusine skulle købe noget tøj til hendes barn. Og jeg kedede mig voldsomt. Nu synes jeg at det er mega hyggeligt, at gå rundt derinde og kigge på mini tøj og jeg har grædt et par hormontårer derinde, det indrømmer jeg blankt. De har desuden også en babypakke, som du kan hente helt gratis. Men Name it har en kategori online som er til dig, som ikke kender kønnet på din baby. Ret smart! Find den her! Jeg er helt forelsket i denne køredragt, den her body, de her bukser og den her body (som er så cute!!).
 • Kids-world. Det var faktisk Kristian som faldt over denne side – og jeg er derinde ofte. De har så mange brands og fine ting og en hel kategori med unisex tøj. Find den her. Jeg må i øvrigt have noget særligt for ulddragter, for jeg er hel vild med den her og den er virkelig unisex i mine øjne. Der er også disse bukser, som nok er grå, men stadig virkelig bedårende, og heldragter generelt glæder jeg mig altså til, at pakke vores baby ind i. Bukserne her har en 70’er vibe og jeg er vild med dem! Der er virkelig mange ting, find flere bud på unisex tøj til baby her og husk også at Kids-world har vold meget tøj på udsalg – altid. Det kan du finde her!
 • Arket – én af de som jeg fik anbefalet, da jeg spurgte jer om hjælp på instagram. Jeg havde selvfølgelig tjekket dameafdelingen ud, men uden at være kæmpe fan. Men børnetøjet: WOW. Så cute. Fine, stærke og knald-på-farverne og jeg elsker deres udvalg! Der er ikke som sådan en unisex kategori (jeg har i hvert fald ikke fundet den), men der er så mange af tingene, som går til begge køn (i min optik!).
 • Miniature har altså også mange fine ting, og i mange neutrale farver. Bukser som disse køber jeg en del af, da de er gode og kønsneutrale – og kan gå til begge køn. Og så har jeg hørt at baby kan finde på at skide i bukserne, eller igennem bleen eller hvad ved jeg. Sådan en body her er også god, når man har en dejlig overraskelse på vej og den her sweater cardigan er så fin, selvom at min svigermor strikker så mange fine ting! De er jo lavet med kærlighed!
 • Babytorvet har mange ting – og til virkelig fine priser!
 • Babyshop er virkelig et lækkert site og de har nærmest alt!
 • Børnenes kartel har et kæmpe udvalg og jeg elsker specielt MarMar, Cam Cam og Konges Sløjd.

Har du flere god bud? Både til kønsneutral-shopping men også bare til babyshopping?

11 kommentarer

 • Julie

  ZARA har også noget fint gråt og beige babytøj i deres MINI kategori på deres hjemmeside

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Naturebaby.dk, og dilling underwear hvis i er til uld! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nete

  Jeg tænker umiddelbart at kønsneutralt sagtens også kan være forskellige nuancer af grøn, grå, rød, lilla, gul, brun… Prikket, striber, mønstre, army, leopard etc…..der er da mange babyer hvor selvom man ved kønnet så har de masser af disse farver/mønstre og ikke kun lyserød/pink/lyseblå som vel er de farver l så skal undlade, i starten, hvis l kører kønsneutral garderobe. Så find nogle lækre farver/mønstre til de mindste størrelser og Spir kommer jo i starten ikke over 70,måske endda ikke 60, så I kan da vente lidt med at give den gas med de større størrelser og lyserød/lyseblå til I har født. I får sikkert også mange barselsgaver hvor folk så vil købe mere efter kønnet. Måske får du også babyshower hvor I får en masse.
  Spændende er det i hvert fald og jeg må sige at Spir Trobaeck Hebsgaard gror mere og mere på mig og det er da et kønsneutralt, unikt og lidt flippet navn 😉 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej. Vi kendte heller ikke kønnet på baby der kom maj 2018. Vi havde købt minimalt tøj i str 50+56, nu fik vi jo også en sommer baby. Vi havde købt et pige sæt og et drenge sæt, og lidt neutralt. Men alle besøgende kom jo så bare med tøj, i vores tilfælde drengetøj. Det fungerede perfekt.
  Jeg ville gøre det samme igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Når nu I ikke vil kende kønnet, kan jeg anbefale at købe så lidt tøj som muligt på forhånd. Alle jeg kender, som ikke har villet kende kønnet, har alligevel haft lyst til at give barnet kønnet tøj på efter fødslen. Babyer ligner jo ikke rigtigt et køn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg synes Lindex laver rigtig mange fine kønsneutrale ting! Vi kendte heller ikke kønnet på vores datter, og skal heller ikke vide det med “rejen” i min mave😊 Men jeg var alligevel helt sikker på at vores datter var en pige, ligesom jeg er ret sikker på, at den nye baby er en lillebror❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemette

  Jeg var i zara den anden dag, hvor de også har noget fint tøj til de helt mindste, og det var i kønsneutrale farver – de har også en del på deres app online ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Grå og sort går ogsåfint til begge køn. Og hvis naturligvis, men det er bare ikke så praktisk – måske skulle alt til en nyfødt bare være karryfarvet, nu jeg tænker mig om 🙈
  Ellers putter vi også vores lille fyr i postkasserødt tøj – det er også unisex. Og noget andet, så er det jo i øvrigt praktisk nok med kønsneutrale farver, hvis man nu får et barn af det andet køn, næste gang 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Holly

  Jeg kendte ikke kønnet. Men købte alt det tøj der var pænt i mine øjne. Kjoler og pink og pletter etc. Fik en dreng og jeg er han er så sød i det hele. Synes samfundet er alt for opmærksom på at kønne alting. Så jeg vil også gerne vise min søn at kjoler selvfølgelig er en ligeså valid mulighed at have på som alt andet. Så kan han selv vælge når han bliver ældre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  ZARA har så fine ting i kategorien “mini”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Gå i genbrugsbutikker – der findes efterhånden mange kun med børnetøj og udstyr (mødrehjælpen, Red barnet osv) hvor man kan få lidt af det hele – de helt små størrelser er nærmest ikke brugt/slidt og man får meget mere for pengene. Ofte finder man måske også tøj fra udlandet som er lidt anderledes.
  Vi kendte ikke køn på forhånd, så jeg købte lidt ind i de mindste størrelser og ventede med at købe større størrelser til efter fødslen. Det har fungeret så fint og jeg køber stadig både såkaldt ‘pige-‘ og ‘drengetøj’ til min datter.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på Spir