Podcast anbefalinger

Boller

WTF. Den første opskrift i mange, mange år. Jeg stod engang i køkkenet ustandseligt. Men da min lillebror døde, forsvandt glæden ved, at lave mad og for at bage. Det har jeg været ked af, lige siden. Men jeg har ikke formået, at finde glæden frem igen. Den er dog langsomt begyndt at spire. I takt med at jeg er blevet gift med Kristian, som jeg elsker at forkæle, men også efter at jeg er blevet gravid. Jeg vil så gerne give det videre – værdien om at lave mad sammen med mine børn, have en maddag som børn, få hjemmelavet mad, de fleste dage i ugen. Derfor bager jeg nu mindst én gang om ugen (mest boller som Kristian får med på madpakke) og kager med kanal (fordi cravings).

I morges bagte jeg disse – og opskriften bliver efterspurgt. Den er skide nem. Jeg har egentlig bare kastet i skålen, men jeg har forsøgt at notere hvad jeg knalder i denne dej:

Der er til 18-22 boller afhængig af størrelsen.

Du skal bruge:

  • 1 kg hvedemel (ish)
  • 2 dl. havregryn
  • 50 gram smør
  • 50 gram gær
  • lidt salt
  • 2-3 spsk sukker
  • 4-5 store gulerødder
  • evt. et æg til at pensle dem med

Sådan gør du:

  • lav en havregrød af 2 dl gryn og 4 dl vand
  • smelt 50 gram smør,
  • bland det smeltede smør med gær, salt, sukker og vand,
  • rør smør, gær, salt, sukker, vand (3,5-4 dl) og grød sammen.
  • tilsæt mel. Jeg plejer at lade dejen være lidt klistret.
  • lad den hæve i 30 minutters tid
  • tænd ovnen på 225 grader (varmluft)
  • form bollerne med to skeer (du kan dyppe dem i vand, så hænger dejen ikke ved og det bliver nemmere)
  • bag dem i 12-16 minutter. Hold godt øje med dem, da bagetiden afhænger meget af hvilken ovn du har.

Frys ned kort tid efter du har taget dem ud, hvis de skal dét. Så er de bløde og lækre i længere tid, når du tøer dem op.

Spis dem med nutella. Eller hvad du nu har lyst til. Gulerødderne gør at bollerne ikke bliver så hurtigt tørre og er derfor perfekte til madpakken og kan godt holde 4-5 dage. Jeg plejer at bage søndag, så har vi friskbagte boller mandag-onsdag, onsdag aften tager jeg så op af fryseren, så de er klar til frokosten dagen efter.

8 kommentarer

  • Line

    Hvor meget vand bruger du ca? Udover det til grøden 😅

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karin Bilde

    Vil prøve opskriften på bollerne men hvor meget vand udover det til havregrøden skal der i ?
    Smil Karin 🤗

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Du kan bruge 1/4 af mængden af gær og få samme gode resultat 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Kan man bruge bagepulver istedet for gær?🤔😀

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Podcast anbefalinger