Pigenavne

Plukkeveer + tips

Og jeg som troede at det hed plukveer. Men næ nej. Plukkeveer, åbenbart. Men uanset hvilken variant jeg vælger, så kender du nok ordet. Om ikke andet, så kommer du til det, når du engang bliver gravid. Plukkeveer er den øvelse som livmoderen gør sig, når den skal gøre klar til at føde. Kort og groft sagt. Og kan altså begynde allerede i uge 20. Jeg har ikke været plaget af det, før nu. Jeg vil ikke skrive mere om hvad plukkeveer er, men hvis du er nysgerrig så synes jeg at denne side gav mig de bedste svar.

Jeg vil bruge dette indlæg på, at give jeres bedste tips videre. For jeg har været plaget af plukkeveer og det var voldsomt i torsdags. Jeg havde været på farten hele dagen, haft møder, optaget podcast og sluttede dagen af hos Vibe, men på vejen hjem spændte maven så hårdt op, at det var svært at cykle. Det gjorde ikke som sådan ondt, men jeg blev rigtig bekymret. Jeg græd og ringede til Hvidovre, som bare var så søde, imødekommende og forstående. Vi blev enige om at se tiden an, skrue ned for tempoet og være så meget hjemme de næste par dage, som muligt. Derfor har weekenden stået på sofa, seng, C-more (få 5 uger gratis her) og kanelsnegle. Og så har jeg haft brug for at være så meget sammen med Kristian, som overhovedet muligt. Det har hjulpet. Jeg delte min frustration på instagram – og som altid strømmede det ind med kærlighed og gode råd. Derfor deler jeg nu de råd, som jeg fik. Jeg er ikke ekspert, læge eller jordemoder. Ring altid til din fødeafdeling, hvis du føler dig utryg. Hellere én gang for meget, end én gang for lidt. Byd i øvrigt gerne ind med flere tips og gode råd, i kommentarfeltet.

 • varmt bad
 • varmepude
 • dybe vejrtrækninger
 • få tjekket blærebetændelse
 • fodmassage
 • godt med væske
 • latexhandske fyldt med varmt vand, også på maven i 20 minutter. Der er mange som har skrevet netop dette trick og beskriver at de gør sådan på barselsgangen? Det lyder i hvert fald rart!
 • akupunktur (det ved jeg ikke noget om, men det lyder rart!)
 • bland selv slik (kan i øvrigt bruges i følgende kriser: kærestesorg, tømmermænd, forkølelse og ved hold i ryggen)
 • en tur i varmtvandsbassin
 • stop med at støvsuge (noteret!)
 • tag det alvorligt og skru ned for tempoet (også noteret..)

Har du flere?

Og husk nu (dig som er gravid): ring hellere én gang for meget, end én gang for lidt. Drop flinkepigen og “jeg vil ikke være til besvær” (hvis du også godt kan få det sådan). Du er gravid, du og dit kommende barn er vigtigst – og hvis det giver ro at ringe til fødeafdelingen eller endda smutte forbi, så gør det! Det kan være skide svært at være gravid, utrygt og du står alene med at bedømme, om du skal til jordemoder eller om det du oplever, er normalt. Og sommetider skal man lige have lidt hjælp til, hvad der er normalt og hvad der ikke er. Sådan er det i hvert fald for mig.

4 kommentarer

 • Mathilde

  Eeej, jeg har også grædt med tårer og snot en eftermiddag på vej hjem fra et eller andet arrangement på cykel. Det gjorde så ondt og nøj hvor var jeg bekymret. Godt, at du ringede til hospitalet og at de kunne berolige – jordemødre er altså seje 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Som min jordemoder sagde: der er ingen der takker dig for at knokle for hårdt på og ignorere plukkeveerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Mange gravide går rundt med lidt magnesiummangel… hvilket påvirker musklerne. Det viser sig nogle gange ved mange plukkeveer, nogle gange ved lægkramper. Tabletter kan købes i håndkøb og du skal bare tage alm anbefalet dosis. (Mvh en jordemoder)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Er selv gravid, med termin i december. Har også mange plukkeveer, og er nu sygemeldt fra job, for at give plads til ro og mange pauser. Bruger mange lange varme bade som lindring.
  Har lært at lytte til kroppen (venter 3. Barn), og har erfaret at jeg ikke kan klare alting selv. Har en skøn mand, der hjælper med støvsugning, tunge løft og det hårde arbejde….

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pigenavne