Der er altså rigtig mange som ikke kan lide dig

Et indlæg jeg ikke selv ville læse

Annonce for Danmarks Naturfredningsforening

Det skal nemlig handle om klimaet. Og inden du trykker videre, lukker dette vindue eller smutter videre til næste blogindlæg – så vil jeg lige love dig at det ikke bliver kedeligt. For det synes jeg nemlig at det er. Klima-snakken. Det er kedeligt. Måske fordi vi hører så meget om det hele tiden, måske fordi det virker umuligt at lave om på den tilstand, som vores klima allerede er i. Jeg kan i hvert fald nemt miste modet og håber – når jeg f.eks. rejser sydpå og ser plastik ligge overalt i naturen. Skrald som ikke sorteres korrekt. Se billigt plastik-bras sælges i store kæder, fuldstændig ubrugelige ting. Da Kristian og jeg var i Amsterdam for nylig var der hele butikker (kæmpe butikker) kun med plastikænder. Kun med ænder. De var da meget søde og sjove, men altså. Tænk en hel forretning som er bygget op om plastikænder. Og ænderne var ikke produceret med genbrugsplastik. Nok om de ænder – jeg kan godt miste pusten og tænke: Fuck det, vi er jo DOOMED!

Men så blev jeg gravid. Og så skete der altså noget (meget, faktisk). Nu bringer jeg en lille dreng ind i denne verden. Hvad skal han vokse op til og i? For det første skal jeg være en rollemodel. En autentisk rollemodel, som han forhåbentlig kan se op til. Og jeg vil derfor gøre mit bedste. Og derfor har jeg sagt ja til at være med i denne kampagne, hvor Danmarks Naturfredningsforening opfordrer folk til at lave deres egne klima-aftaler. Jeg har lavet min egen klima-aftale. For min egen skyld, for mit kommende barns skyld, og for din skyld. Vi skal løfte i flok.

Jeg har tidligere på mine stories på instagram talt om, at det kan være mega svært at indgå i denne klima-snak. For hvad skal man lige stille op. Det kan godt komme til at virke sort/hvidt. Du er et miljøsvin hvis du spiser en bøf, flyver til Spanien i din sommerferie og smider rådden frugt ud (måske ovenikøbet importeret frugt! FY!). Sådan kan det godt fremstilles – i debatten, mener jeg. Men det skal ikke være sort/hvidt. Jeg har derfor sagt ja til denne kampagne, fordi jeg gerne vil gøre en forskel – på min måde, på den måde som er mulig for mig, uden at det skal være sort/hvidt. Og vigtigst: fordi jeg gerne vil vise dig, hvordan jeg griber det an. Jeg tror på at vi skal løfte i flok, at en lille ændring i vores hverdag kan gøre en forskel. For det kan den! Mange bække små, gør en stor å. Det handler ikke om at undgå at udlede Co2 det næste år, det handler om at forsøge at reducere det!

Ud af 10 klimamål har jeg valgt 3:

  1. flyrejser. Jeg har fløjet rigtig meget de seneste år. Jeg har været jorden rundt. Jeg vil virkelig forsøge at holde det kommende år fri for flyrejser og kun tage de, som er yderst vigtige. Der er ofte kampagner som inkluderer flyrejser, men jeg vil virkelig overveje mine ture, inden jeg siger ja.
  2. mindre madspild. Vi smider ikke så meget mad ud, for jeg synes vi er gode til, at bruge det vi har. Vi juicer rigtig meget og der kaster vi altid det i, som måske har set bedre dage (altså frugt og grønt, ikke leverpostej, trods alt). Men vi kan godt blive bedre, og vi kan godt øve os på, at få det optimale ud af vores madvarer. Og det vil jeg gerne gøre bedre det kommende år.
  3. gå og cykle fra a til b. Kristian har bil, men vi bruger den meget sjældent. Kristian cykler oftest på arbejde og jeg forsøger enten at cykle eller at gå, når jeg skal til events, møder og når jeg skal ses med mine veninder. Jeg har et rejsekort, men jeg vil virkelig forsøge at cykle mest muligt, det kommende år.

Hvilke mål er realistiske for dig og din hverdag? Tjek dem ud her og lav din egen klima-aftale.

Jeg er meget spændt på denne kampagne og dette samarbejde. Jeg synes det er vigtigt. Jeg vil gerne gøre det bedre – for det skal jeg. Jeg har et ansvar, ikke kun fordi jeg er influent og har mange mennesker, som følger med i mit liv og min gøren – men fordi jeg bor på denne jord. Skal du være med? Det kan du sagtens. Du kan gøre det på din måde, tjek det ud her.

Efter at jeg delte at jeg er indgået i et samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening – fik jeg utrolig mange henvendelser. Mange af de, bliver snart til et indlæg om, hvordan man kan gøre det at starte en familie mere miljøvenligt, billigere og hvordan man kan integrere genbrug når der kommer en baby i hjemme. Del meget gerne erfaringer i kommentarfeltet, så kan jeg tage dem med i kommende indlæg.

Annonce for Danmarks Naturfredningsforening

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der er altså rigtig mange som ikke kan lide dig