Om at tage afsked

Spædbarn + søvn = ….

Annonce for Auping

Sov nu mens du kan!“, “NYD at du kan sove længe om søndagen!” og “Nu kommer du ikke til at sove i 18 år“. Alle tre udsagn som jeg fik tudet ørerne fulde med, under min graviditet. Og jeg tænkte oftest: “slaaap nu af“. Oh well. Jeg blev klogere. Og Alfred sover endda eksemplarisk! (7-9-13!!!!). Men søvnen er afbrudt og det har den været siden 4.december, hvor min elskede lille dreng kom til verden. Det kan være hårdt. Det hårdeste er nok at jeg aldrig ved, hvornår jeg bliver vækket. Hvor længe jeg får lov til, at sove. Dét kan godt gøre en lidt skør. Særligt på dage, hvor jeg ikke har sovet så meget, og ammet flere gange om natten end “normalen” (der findes ikke rigtig en rutine, når de er så små, men lidt alligevel!). Søvn er det værste man kan tage fra mig. Udover Alfred, Kristian og chokolade, selvfølgelig. Jeg bliver tyndslidt, porøs og får en lidt kort lunte, hvis jeg ikke har sovet nok. Og jeg kan også blive lidt ked af det. Kender du ikke det? Det er hårdt, men også dejligt og meget lykkeligt, at blive mor. Jeg elsker det og jeg er meget, meget taknemlig for, at jeg er blevet mor.

Men søvn. Det er hårdt at undvære. Så da Auping spurgte mig om jeg kunne være interesseret i et samarbejde, sagde jeg ja hurtigere end jeg kan nå at skrive det. For jeg elsker Auping senge – da jeg mødte Kristian havde han sådan en seng – og jeg sov så dejligt i den. Hvilket var mærkeligt, for jeg har aldrig sovet særlig godt med mænd jeg lige har mødt. Jeg sagde det faktisk til Kristian, første gang jeg skulle overnatte hos ham. Jeg fortalte ham at jeg ikke forventede at sove godt, trods hans lækre seng. Men at sove sammen med et menneske, som du alligevel ikke kender indgående – dét har aldrig betydet dyb søvn for mig. Klip til 9 timer senere hvor jeg vågner på ryggen, i midten af sengen med hænderne ud til siden og savl ned af kinden, på vej ind i øret. Kristian lå på kanten ved siden af mig, og havde været vågen i et par timer. Jeg var så genert og flov over det, men jeg sov altså rigtig godt i hans seng. Derfor har vi også taget noget af hans seng med os, i vores nye, fælles liv. For vi har genbrugt hans sengeramme, som er helt fantastisk og som intet fejler – vi har således kun fået udskiftet madrassen, som vi har valgt sammen udfra behov og kropsform. Madrassen er så god og passer perfekt til os. Og til Alfred, som sover meget af natten ved siden af mig. Madrassen (find den her) kan holde i mange, mange år, hvilket jeg synes retfærdiggøre prisen. Den er pengene værd. Tænk lige hvor mange timer du bruger i din seng, hver eneste nat. Jeg er så glad for tanken om, at vi har genbrugt hans sengeramme – så der ikke skulle produceres en ny, når vi nu sagtens kunne bruge den han havde. Og samtidig er det rart med en ny, helt frisk madras – som kun vi har sovet på. Auping har fem forskellige madrasser (og vi har prøvet dem alle, før vi bestemte os. Dét tog altså timer!). Madrasserne har forskellige egenskaber – så Auping har en madras til alle kropstyper og behov. Vores madras har skuldernedsænkning og en hoftezone. Kristian skuldre og hofter er slidt efter hans ishockeykarriere og mine hofter er på prøve, når jeg ammer liggende. Så madrassen passer perfekt til os!

Det er jo ikke fordi at en ny madras og en opdatering af sengen kan sørge for, at man får mere søvn. For det er op til Alfred. Men det hjælper unægtelig på det. Jeg ammer meget liggende – og i vores gamle seng fik jeg enormt ondt i hoften, fordi jeg ofte falder i søvn på siden. Det gjorde ondt i de første par timer, hver morgen og generede mig. Og jeg blev også lidt ked af det, for jeg elsker at amme liggende. Men på vores nye madras er det intet problem. Kristian har en dårlig skulder, men både skulder og hans hofte (som han fik opereret for halvandet år siden) har det meget bedre, efter vi har fået ny madras. Og så er sengen så smuk og klæder virkelig vores nye soveværelse. Vi har også fået natborde, som sidder fast på rammen og de er geniale. Jeg har både sut, læbepomade, vand, hårelastikker, sokker til Alfred og andre overlevelses genstande på natbordet, så de er let tilgængelige om natten.

Sådan en madras bliver hurtigt en dyr investering. Men her er ordet investering vigtig – for det er en investering du laver, når du køber en Auping seng, om det så kun er en ny madras eller hele pivtøjet. Det er en investering i din krop og din velvære. Jeg sover ikke mere, efter vi har fået en Auping seng, men jeg sover bedre – og det er guld værd, når jeg skal have overskud til at være mor for Alfred og kone til Kristian, arbejde, træne og alt det derimellem. Jeg kan virkelig anbefale sådan en madras. Tag eventuelt forbi en af deres forretninger og prøv sådan en madras. Så er det altså svært at gå på kompromis. Vi sover bedre nu, selvom at vi har fået en lille dreng som godt kan holde lidt fest ud på de små timer.

Annonce for Auping

3 kommentarer

  • Sofie

    Skønt! God nattesøvn er simpelthen så vigtigt. Hvilken størrelse er jeres madras? Jeg venter mig nemlig selv og vil gerne have plads til både mand, baby og jeg.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Såååååå….. der er så ingen billeder af sengen i indlægget?????

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at tage afsked