Om pludselig at være nogens mor

Bog anbefalinger til din sommer

Reklame for Mofibo

Så kom sommeren for alvor. Og den er da noget helt andet nu, hvor jeg har fået Alfred. Pludselig gælder det om at finde skygge, jeg skal hele tiden være opmærksom på, om han er i skygge og om solen rammer ham, give ham nok at drikke og så videre og så videre. Lidt noget andet end de andre somre jeg har haft. Der drejede det som at få så meget sol som muligt, drikke så meget rosé i solen om muligt, jeg cyklede byen rundt og var sent ude. Nu er vi gerne hjemme seneste klokken 17.00. Vi skal jo spise.. Dét er noget helt, helt andet, men det er også dejligt. Faktisk har jeg mere tid nu, til at få lyttet til en bog, end jeg havde før jeg blev mor. Jeg går så usandsynligt meget med barnevogn og klapvogn og når Alfred sover, så lytter jeg til bøger. Jeg kommer hermed med et par af mine favoritter – og byd endelig ind med de bøger som gerne vil høre eller har lyttet til/læst – jeg tager imod anbefalinger med kyshånd!

Klik her og få 30 dages gratis brug af mofibo!

Jeg har delt listen op i kategorier. Mange af jer ved nok, at jeg elsker krimier og true crime. Det er faktisk det bedste jeg ved, når det kommer til bøger. Men jeg er også begyndt at lytte til bøger om børn og opdragelse. Altså i en lidt anden boldgade end mord og sindssyge mennesker. Jeg lytter også gerne til skønlitteratur, så der er noget til alle vil jeg tro!

Krimier/thrillere:

 • Jeg ser dig“. Den har ligget nummer 1 på Sunday Times Bestseller og det er altid en form for kvalitets stempel i min optik. Den varer tæt på 13 timer, så den har jeg været underholdt på mange gåture. Den er spændende og formår at holde spændingen hele tiden. Der er kvindemord i bogen og mange af stederne stoppede jeg helt med at gå eller gik enormt stærkt, fordi det var så spændende. Hvis du kan lide true crime, så kan du også lide denne, selvom den (heldigvis) er fiktion.
 • Mord i din hjemby” af (blandt andet) Hammer søskendeparret. Jeg elsker deres bøger og sluger dem altid råt. Jeg vil anbefale dig at lytte kronologisk. De skriver helt vanvittigt og formår altid at gøre det så spændende, at det er svært at lægge fra sig. Denne bog er flere forskellige krimer, fortalt af forskellige krimiforfattere. Derudover bliver man præsenteret for flere forfattere, som jeg ikke kendte, men hvor jeg straks har lagt deres bøger på min boghylde, som er på mofibo’s app. Så kan du hente dem med offline og lytte uanset hvor du er. Hvis du nu skal flyve i år (vi må jo mere og mere) så er det skisme smart at have bøgerne hentet til offline brug.
 • Mari Jungstedt bøgerne. Jeg har aldrig fået dem læst og nu skal det være. Og der er så mange at gå i gang med – og dét er noget nær det fedeste. Ligesom at se en serie, hvor alle sæsonerne er tilgængelige. Så er der ingen ventetid og jeg kan få stillet mit narrative begær. Det kunne være fedt at få en funktion i appøen som viste, hvilken bog der kom først, etc. Men det er heldigvis nemt at google, hvilken rækkefølge bøgerne kommer i.

Og nu til true crime. Der er lidt flere anbefalinger, for jeg lytter mest til dén genre. Hvis du læser dette indlæg på din mobil, så snup et screenshot til senere brug. Der er virkelig mange på engelsk på mofibo, men jeg lytter kun til danske bøger. Ellers mister jeg hurtigt koncentrationen. Hvis du kan holde koncentrationen så søg eventuelt på “true crime”, så kommer der virkelig meget op!

 • Drabscheferne
 • Golden State Killer
 • Opklaret
 • På stribe (der er en del afsnit)
 • Gerningssteder
 • Bullshit
 • Jagten på morderne stopper aldrig
 • Mellem ørerne (afsnit 8)
 • Amagermanden
 • Den danske seriemorder
 • Britiske seriemordere (Den er sublim!)
 • Og der er mange flere – og der kommer ofte nyt!

Klik her og få 30 dages gratis brug af mofibo!

Bøger om børn og opdragelse (og babyer):

 • 40 uger efter. Den lyttede jeg til kort tid efter at jeg havde født og den er virkelig god, oplysende og jeg følte mig mindre alene – fordi vi alle (mødre) har været der.
 • Hjertesmarte Børn. Den har jeg ikke hørt færdig, men den virker rigtig god. Den handler om ikke at ryge i curling-forældre-fælden (hvilket sgu er lidt svært, må jeg nu erkende) og om hvordan man som voksen ikke pakker sit barn for meget ind og hvordan man gør sit barn mere “rund i bunden”. Og dét vil jeg gerne vide mere om!
 • Børns søvn – din lille sovetryne. Ja altså.. er du mor, så ved du. Søvn er pludselig det mest spændende der findes.. Både at få og at tale om. Bøgen er rar at lytte til, når jeg ikke har fået særlig meget søvn. Og rummer gode tips og tricks – og donts, ikke mindst.
 • Vores børn: Madglæde for børn: Alfred er godt i gang med at få fast føde. Det er spændende og hamrende svært og derfor har jeg ledt efter litteratur som kunne hjælpe os lidt. Bøgerne dækker børn fra 0-5 år.
 • Kom enormt gerne med flere anbefalinger! Jeg vil vildt gerne lytte til mere. Jeg er jo uddannet pædagog og har læst en del og jeg føler også at jeg ved rigtig meget om børn og opdragelse. Men det er jo noget andet, når det er ens eget barn. Og det er udover dét, også næsten 10 år siden at jeg blev uddannet (gosh!).

Skønlitteratur:

Perfekt mens du tanner den i haven, går ture, cykler rundt i byen eller noget helt andet. Jeg elsker skønlitteratur og at fordybe mig i karakterene i bogen og følge deres udvikling. Her kommer en røvfuld god skønlitteratur helt uden mord og børn(i hvert fald ikke faglitteratur om børn!):

 • den der lever stille. Jeg har ikke lyttet endnu, men har hørt så meget om den. Denne sommer skal det være!! Det er dog ikke skønlitteratur, men den kommer lige med her alligevel.
 • Hvis bare du var min
 • Min bedste fjende
 • Den lille franske bistro (hvis du har været i Frankrig, så kommer du til at savne. Hvis ikke, så kommer du til at ønske at komme afsted!)
 • Hjælp min kæreste er skruk (den er rigtig fin og læst op af søde Amalie Dollerup!)
 • Hende du forlod (der er flere i serien, lyt eventuelt kronologisk, men særligt denne skar mig i hjertet)
 • Normale Mennesker (sådan en bog jeg gerne ville have læst da jeg var meget yngre, men stadig fin og god nu som 32 årig)

Og til sidst en lille anbefaling fra mig, som virkelig var længe om at komme mig over min ekskæreste. Prøv at lytte til “Elsk din eks“. Den er virkelig god og den havde været rigtig god for mig, mens det hele stod på. Der er desuden virkelig meget erotik (også at lytte til, så du ikke skal gemme en forside væk på stranden..). Også godt til at komme over en ekskæreste.

Reklame for Mofibo

6 kommentarer

 • Lotten

  Älskar krim! Hoppas några av dessa böcker finns i svenska ljudboksappar också 🙂 tack för tipsen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg vil helt klart anbefale – drop opdragelsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Marie

  Kan klart også anbefale “Ser du månen Daniel”, Og “Sygeplejersken”. Meget, meget interessante fortællinger om mennesker

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Dødevaskeren og skyggedanseren af Sarah Omar. Vildt gode, men meget barske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Født klog af Lena Dyhrberg er mega god og virkelig spændende læsning.
  Også er Karin Slaugters krimier helt fantastiske! Ved dog ikke om de findes på mofibo.
  Tak for alle anbefalingerne 🙏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg kan inden for børn anbefale bogen Drop opdragelsen af Fie Hørby

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om pludselig at være nogens mor