Porretærte

  meget nem, meget lækker tærte: du skal bruge:   tærtebunden: 100 gram hvedemel, 100 gram groft mel, 50 gram smør, 50 gram rapsolie, ½ tsk. salt, lidt peber, 1 æg, ½ dl. vand, en håndfuld friske basilikumblade. Smørret smuldres i melet sammen med olien. Alle de andre ingredienser blandes sammen og dejen stilles på køl i ½ times tid. Rulles ud og bages i en tærteform (28 cm.) ved 175 grader (varmluft) i 25 minutter.   fyldet: 400 gram renset porre, skåret i stykker på omkring 2 cm. 6 æg, 2 dl. hytteost, 2 skefulde græsk yoghurt, ½ tsk. revet muskatnød, ½ tsk. salt, friskkværnet peber. Rør æggene sammen med porrene og de andre ingredienser. Hæld fyldet på den bagte tærteform og bag tærten igen i omkring 30 minutter, til æggemassen er stivnet.