Serie anbefalinger (som du kan se helt gratis!)

ditte-og-louise Jeg har som bekendt ikke et fjernsynsapperat og det er jeg ganske glad for. Jeg synes det er spild af tid, hvis jeg skal være helt ærlig. Og så er jeg sjældent hjemme og der er alligevel sjældent noget, jeg gider at bruge tid på at se. Men engang imellem gider jeg godt at stene til noget på computeren. Og mit Viaplay er fucked up, så jeg har i længere tid måtte ty til DR's arkiver - og dét rummer altså skatte. Jeg har den seneste måned set 4 serier og jeg er meget begejstret for dem alle:
  • Ditte og Louise er episk. Jeg skraldgriner for mig selv, mens jeg sluger afsnittene råt. Der findes indtil videre to sæsoner og jeg håber at der kommer mange flere. De er geniale. Det er det kvindelige modstykke til Klovn, som stadigvæk er én af mine favoritter. De tør at være grimme og pinlige og der er ingen tabuer, som ikke bliver udpenslet og talt om. Befriende! Jeg vil virkelig anbefale serien, du kan finde første sæson her.
  • Prinsesser fra Blokken. Jeg har kun set første afsnit ud af i alt fire. Serien er socialrealistisk og følger unge kvinder fra Vestegnen som, efter eget udsagn, elsker alt det som er kunstigt. De sprøjter sig med pigment når de er på "solkur" (læs: minimum 25 minutters solarie om dagen), får skudt ting og sager i læber og ansigt og ryger som skorstene. Jeg synes det er et spændende program fordi det viser en helt anden verden, end den jeg normalt begår mig i. Mange af pigerne har rygsækken fuld af traumer og jeg fik faktisk ondt af særlig én pige i første afsnit. Det må og skal du se! Første afsnit kan du se lige her.
  • Drengene på kanten. Lidt a la Prinsesser fra Blokken. En slags socialrealistisk dokumentarserie som følger nogle unge drenge, som ikke ligefrem er Guds bedste børn. Alle de fordomme du måtte have som halv-kriminelle mænd fra udkants Danmark, dem får du i den grad bekræftet. Alligevel kommer man på en eller anden måde til at holde af dem. De er, når alt kommer til alt, nogle søde unge mænd, som ikke har haft de bedste vilkår i livet. Og så er de møg grineren. Særligt Valdemar. Seriøst. Find første afsnit her.
  • Krøniken. Ja jeg blev 29 forleden. Men det er altså, stadig, en virkelig god serie. Jeg er blevet forelsket i Palle igen og jeg nyder den stille fortælling om Danmark op igennem årene efter krigen. Og så bliver jeg inspireret af kvinderens fine tøj og fremtoning. En perfekt serie her til efteråret og vinteren, perfekt at drikke te til og pakke sig ind i et stort tæppe. Du kan finde alle afsnittene lige her.
Hvilken serie kan du anbefale?