Q&A (eller bare spørgsmål og svar på en mindre fancy måde)

img_2105

Foto: Emily Spiro

Apropos dette indlæg - hvor jeg fortalte om min hurtig voksende insta-indbakke - så var der flere af jer som skrev og efterspurgte en Q&A. Og det var da i grunden en meget god idé, tænkte jeg. Og jeg tror faktisk aldrig rigtigt at jeg har lavet en, hvis jeg har er det nogle år siden. Jeg er i virkeligheden ikke så meget til, at bruge termen Q&A - for hvorfor ikke bare kalde det for en S&S: Spørgsmål og Svar? Det er måske "for" dansk og ikke blog-smart nok? Jeg ved det ikke. Men for at gøre det så tydeligt som muligt, så bliver dette en Q&A - byd endelig ind hvis du har flere spørgsmål.

Jeg har valgt de 15 mest stillede spørgsmål ud:

 1. Har du en kæreste? Nej jeg har ikke en kæreste. Men jeg ser en (også kendt som "Ham" og "Hånden" på instagram), men vi er ikke kærester. Jeg behøver ikke at have titel på - så længe jeg ved at jeg kun vil ham og omvendt og sådan er det lige nu og jeg er glad. Mere behøver jeg som sådan ikke.
 2. Er det dit eget hår? Ja det hele er mit eget og der er faktisk ikke noget på min krop, som ikke er mit eget. Udover mine shallac negle, som jeg får lavet her. Jeg har som sådan ikke noget imod kunstigt hår, negle, øjenvipper eller bryster, men det er ikke noget som jeg selv har lyst til, at få lavet. Mit hår er tykt som en ponys og det er fedt og samtidig pisse irriterende. Jeg kan ikke rigtig gøre så meget ved mit hår, da det er for tykt og for tungt til, at sætte op etc. Men jeg er glad for mit tykke hår - særligt på denne årstid hvor det varmer som et halstørklæde og en hue på én og samme tid.
 3. Lever du af at blogge? Ja det gør jeg og det har jeg gjort i et år nu. Jeg lever også af workshops, foredrag og af at skrive bøger.
 4. Vil du gerne giftes og have børn? Jeg har aldrig haft en drøm om at blive gift - og jeg er ikke medlem af folkekirken og det har jeg ikke været, siden min 18 års fødselsdag. Jeg tror ikke på Gud. Men jeg vil gerne have børn. Eller lad mig skrive det på en anden måde: Jeg skal have børn. Om det så bliver alene eller med donor eller hvad ved jeg. Jeg har været skruk siden jeg var ganske ung og jeg er typen som kan gå i stå i Netto, fordi jeg kigger på sød baby. Så sent som igår fik jeg gylp på mig og jeg synes det var kært. That's me. Jeg vil gerne giftes, hvis det føles rigtigt og udendørs. Og ikke i hvidt. Tænker en form for blomster eller mønster på kjolen. Så vil jeg godt gå med til dét.
 5. Hvad skete der med din bror? Det er ingen hemmelighed, at min lillebror døde i en ulykke nytårsaften for 5 år siden. Du kan læse hele historien her, her, her og her.
 6. Hvad drømmer du om? Jeg drømmer om at være lykkelig, ikke hele tiden - for det ved jeg er utopi. Men have en grundfølelse af at være glad og få lykkelige stunder. Dét drømmer jeg om. Og børn. En materiel drøm jeg har er at skrive flere bøger, lave træningstøj til alle kvindekroppe (som sidder hvor det skal og som ikke er gennemsigtigt) og så drømmer jeg også om, at rejse mere. Hawaii er et stor drøm.
 7. Hvad var det bedste der skete i 2017? Der skete mange gode ting for mig sidste år. Jeg rejste meget, helt alene og sammen med Maja. Jeg blev selvstændig og fandt glæden ved dét. Og så mødte jeg en mand, som får mig til at smile, som giver mig modstand og som hellere end gerne laver morgenmad til mig - uden at jeg har spurgt.
 8. Hvem er din bedste veninde? Jeg har mange gode veninder - og de er alle mine bedste veninder på hver deres område. Jeg bruger dem meget forskelligt - og de kender mig alle sammen godt og vil mig det bedste.
 9. Hvordan kom du ud af ensomheden? Ensomhed kommer og går og det har jeg efterhånden lært. Jeg kan have perioder, hvor jeg ikke mærker ensomheden. Modsat kan jeg have perioder, hvor det fylder og hvor jeg føler mig uendelig ensom. Min far har altid sagt at man skal forsøge at blive gode venner med ensomheden. Det ved jeg ikke helt, om jeg er blevet endnu. Men når jeg føler ensomhed så tænker, at jeg ikke dør af at have følelsen og at det er et vilkår for os mennesker, at føle os ensomme. Om vi sidder alene i en lejlighed eller er sammen med andre. Ensomhed er en mærkelig størrelse og giver aldrig besked, inden den kommer på besøg. Min gruppe på facebook "Find en veninde #dueraldrigalene" giver mig håb og får ensomheden til at fylde minde, når den er på besøg. Anmod om medlemskab hvis du mangler veninder eller har brug for at vide og se, at du aldrig er alene. Den har næsten 12.000 medlemmer - så du er aldrig den eneste.
 10. Hvad er dit bedste skønhedstip? Less is more - udbollet sætning men den jeg oftest tænker på, når jeg tager sminke i skærmen. Tea tree oil til bumsen, olie til håret, alt i en beskyttelse til femøren og highlighter - så kører bussen for mit vedkommende.
 11. Hvor køber du dit tøj henne? Jeg køber det meste af mit tøj online. Jeg er glad for H&M, Minimum og Zara. Norr er min favorit butik, den ligger i indre København. Jeg elsker alt hvad der er blomstret og mønstret og helst i så mange farver som muligt.
 12. Hvor meget tid bruger du på at skrive et indlæg? Det er meget forskelligt. Jeg bruger som oftest et par timer. Sommetider mere. Indlæggene skriver gerne sig selv i hovedet først - sådan kan der gå et par dage eller uger - før jeg sætter mig ned og skriver det. De personlige indlæg, som jeg bedst kan lide at skrive, tager længere tid end f.eks. et indlæg om træning eller noget i den dur.
 13. Hvor meget træner du? Træner du efter et program? Jeg træner gerne 5 gange om ugen - gerne 1-1½ time af gangen. Jeg løber 2-3 gange om ugen, træner crossfit 2-3 gange om ugen. Jeg træner ikke efter et program, men træner det, som jeg har lyst til. Lige nu har jeg fokus på at løbe lange ture, fordi det udfordrer mig og fordi jeg synes at det er sjovt. Det bliver for firkantet for mig, hvis jeg træner efter et program - og så forsvinder det sjove i det for mig.
 14. Hvad er det værste som er sket i dit liv? Da min lillebror døde og det faktum at jeg skulle finde ham. Og vide hvad der var sket, før mine forældre. Dét er den største sorg i mit liv og jeg kommer aldrig nogensinde over det. Men jeg er på vej til at komme igennem det.
 15. Hvordan kom du over kærestesorgen? Tid. Tid er din ven - dét sagde en klog mand til mig - da jeg græd som en lille pige, halvandet år efter at mit forhold var endt. "Tiden er din ven og du kan ikke skynde dig igennem sorgen". Han havde ret. Det tog mig næsten 3 år at komme igennem det - komme igennem smerten over at have mistet og smide savnet som jeg havde, fra mig. Rødvin, byture, tinder dates, veninde snakke, Adele, Sam Smith og timevis af træning hjalp også en smule. Var et frirum og en form for ventil. Men tiden blev den som hjalp mig allermest.
Har du flere spørgsmål, så skriv endelig. Du kan sende mail, directs eller spørge her i kommentarfeltet. Jeg svarer på det meste - der er ikke rigtig noget filter hos mig.