Når man flytter sammen med en fremmed

Ish. Fremmed og fremmed var han jo ikke helt, ham Kristian, som jeg flyttede sammen med i februar. Eller. Han flyttede ind, mens jeg befandt mig i Thailand. Nemt. Han havde dog ikke meget med. Dels fordi der simpelthen ikke er plads, men også fordi han har fået opmagasineret de fleste ting. Da jeg kom hjem fra Thailand, havde jeg en roommate. På papiret om man vil. Nærmere bestemt så fik han oplysningerne på min budgetkonto, så kan han betale halvdelen af huslejen. Men i virkeligheden har han jo, mere eller mindre boet hos mig, siden vi mødte hinanden i august. Derfor har jeg ikke mærket det store, til ændringen. Udover at vi har måtte erhverve os en kommode og at jeg (FUCK), måtte rydde op (OG smide ud, endnu mere FUCK!) i mit tøj. Med sig tog han en rimelig opturs juicemaskine, som jeg er flittig bruger af. Han tog en toaster med. Han har ret mange flotte tallerkener, vinglas og champagneglas. Han er god til at bekæmpe madspild, da han i den grad spiser op. Der er kommet lidt mere vasketøj og vandregningen er steget. Udover dét så er der ikke meget, som er ændret. Altså udover at jeg er lykkelig. Jeg elsker at bo sammen. Og det er så mærkeligt. For jeg elskede at være alene. Jeg elskede lange lørdage helt i mit eget selskab. At sidde i sofaen og chille med mig selv. Stene. Lave absolut ingenting. Dalre rundt i nattøj og fise husleje af. Nu er mit behov for alenetid, blevet langt mindre. Jeg hygger mig i hans selskab. Hver dag. Vi griner hver eneste dag. Jeg har igen fået lyst til, at lave mad. En lyst som forsvandt, da jeg mistede min lillebror. Nu er jeg igen gået på opdagelse i kogebøger og overvejer seriøst at bage (!) kanelsnegle i weekenden. Lille husmor. Åbenbart. Der er mange, som har efterspurgt dette indlæg. Altså noget om det-at-flytte-sammen. Jeg har før boet sammen med en kæreste. Faktisk i 7 år. Jeg har lidt erfaring indenfor området. Samtidig kan jeg mærke, at jeg er langt nemmere at bo sammen med nu, end dengang. Jeg er blevet mere rolig og rummelig og der er visse ting, som ikke betyder så meget for mig, som de ellers engang gjorde. Jeg tror faktisk, at jeg er en ret god roomie. Selvom at måske går lidt for meget op i, om der er ryddet op. Men der skal jo være plads til forbedring.. Jeg har en lille liste med gode råd til dig, som måske skal til at flytte sammen med din kæreste (eller måske en, som du ikke nødvendigvis har et romantisk forhold til). Kom endelig med flere i kommentarfeltet!
  • Det første råd må være, at tale om det. Nemmere skrevet end gjort - I know. Men vi taler meget åbent om, hvordan vi har det. Også med projekt "Bo sammen". Det er f.eks. vigtigt for mig, at jeg ikke laver alt husligt, selvom at jeg er den, som er mest herhjemme. Jeg arbejder hjemmefra - derfor er det også naturligt, at jeg går i vaskekælderen om formiddagen, for der er altid ledigt. Men så er der andre ting, som er vigtige at K gør. Det taler vi løbende om. Jeg forsøger at øve mig på, ikke at gå og forvente at Kristian skal gøre alt muligt. Han er ikke tankelæser og jeg har fundet ud af, at han gør de ting, jeg beder ham om. Hvis vi taler om det. Ret smart plus man slipper for at være uvenner. Win.
  • K og jeg har ikke fællesøkonomi som sådan. Men vi har en "Weshare" (app), hvor vi har en "Roomie" gruppe. Når jeg handler ind, så skriver jeg udgiften ind og den regner ud, hvor meget vi hver især skal punge ud. Det samme gør K. Vi bruger den også når vi er ude og spise (og drikke drinks). Og når vi skal købe kaffe til vores kaffemaskine. D.1 i måneden betaler vi til hinanden. Det fungerer upåklageligt og på den måde kan vi begge se, at vi begge giver lige meget. Vi er begge to meget enige om, at økonomi skal fylde så lidt som muligt. Og den app hjælper virkelig!
  • Jovist - vi befinder os vist stadig i stadiet "nyforelskede/fortabte i hinanden", så vi har nemt ved, at lave ting sammen. Men det er bestemt noget, som vi er meget bevidste om skal fortsætte. Også når vi er "færdige" med at være voldsomt forelskede i hinanden. Det er nemt "bare" at "hænge ud", når man først er flyttet sammen. Jeg tror at det er vigtigt, at lave noget sammen - uden for lejligheden. Om man er kærester eller bare roomies. Gå ud og spis, gå i bio, gå en tur, gå i Netto sammen, bare lav noget sammen som ikke indebærer hyggetøj, sofa og en portion spaghetti og kødsovs foran en film.
  • Selvom at jeg ikke længere har så stort et behov for, at være alene - så har jeg det stadigvæk. Jeg er "heldig" på den front, fordi jeg arbejder hjemme og dermed er alene, mange timer om dagen. I hvert fald et par gange, om ugen. Der bliver jeg "dækket ind". Men jeg tror at det er vigtigt at give hinanden plads og mulighed for, at være alene i lejligheden og være sig selv. Det er i hvert fald alfa omega for mig. For nok er jeg dybt forelsket i Kristian, men jeg har brug for at være mig selv.
Har du flere tips til, hvordan man kan blive bedre til at bo sammen? Fyr dem endelig af i kommentarfeltet! Jeg kan altid blive klogere og det kan du måske også?