Det savner jeg

Jeg er højgravid, der er kort tid til termin og jeg glæder mig helt vanvittigt. Samtidig er jeg nervøs, spændt, urolig, grådlabil, nysgerrig og i det hele taget befinder jeg mig i en hormonrutchebane.  Sådan er det, særligt nu her i slutspurten. Jeg havde et mislykket vendingsforsøg, som du kan læse om her. Skriv endelig hvis du har spørgsmål til dét. Hvor langt vi er i beslutningen om hvorvidt det skal være sædefødsel eller kejsersnit, det skriver jeg ikke om her. Jeg skal lige finde mig selv i det hele, og for første gang har jeg faktisk ikke lyst til, at dele det med jer lige nu. Det kan hurtigt ændre sig. Men Kristian og jeg er blevet enige om, at vi for nu holder overvejelserne, beslutningerne og bekymringerne for os selv. Det håber jeg meget på, at I forstår. Men jeg får ikke så meget søvn, fordi jeg funderer og tænker så det brager. Dét tror jeg også er en del af slutfasen. Det er okay. Jeg er gået 75% på barsel, hvilket vil sige at jeg gerne må arbejde lidt og det gør jeg også lidt endnu. Jeg regner med at gå mere eller mindre fra i løbet af næste uge. Men i nat lå jeg så og tænkte over, hvad jeg savner ved ikke at være gravid. Det er begyndt at blive tungt og fysisk hårdt. I løbet af eftermiddagen får jeg ondt i benene og i mit bækken og skal helst være hjemme, helst liggende. Det skal jeg bare lytte til, så går det helt fint. Men det er tungt, det tager lang tid at rejse mig fra sengen og sofaen, jeg er ikke så hurtig længere og ordet adræt er spildt på mig for tiden. Men dagene er talte - det er slut om lidt. Og jeg glæder mig til at møde Spir. Jeg savner ham, hvilket er en besynderlig følelse. Jeg har jo aldrig mødt ham. Men jeg savner ham, jeg vil kysse ham, skifte ham, amme ham og give ham kærlighed og det er svært at vente længere. Men han kommer når han kommer. Tålmodighed og hvile er to nøgleord i denne del af graviditeten. Så, hvad savner jeg under denne graviditet. Her kommer listen, som jeg tænkte på i nat. Skriv endelig flere i kommentarfeltet, for vi er jo (heldigvis) så forskellige. Måske du synes mine er mærkelige, dumme eller måske er du enig. Lad mig det endelig vide i kommentarfeltet! Det savner jeg:
  • at træne som et svin. Gå amok, se sort, presse mig selv til det yderste, svede som pisket, udfordre mig selv og frem for alt: have lyst og energi til, at træne meget. Jeg har lavet et graviditetstræningsprogram, som du kan læse mere om her og købe for 297 kroner. Hvis dét skulle have interesse. Du behøver ikke at være medlem af et træningscenter for at kunne bruge mit program. Men dét savner jeg! Jeg savner at træne, som jeg gjorde før.
  • at vende mig i sengen, uden at det er et projekt. Et projekt som jeg vågner af. Det er hamrende træls, det tager lang tid og når jeg endelig har fået lagt mig i en position som er nogenlunde til at holde ud, så skal jeg tisse. Igen.
  • at have sex, som vi havde sex før. Jeg skal skåne jer for detaljerne, men der kommer fysiske begrænsninger, særligt her i sidste fase. Jeg glæder mig til at kaste mig rundt på lagnerne igen. Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis du er med mig på den her..
  • at have energi hele dagen. At kunne ses med mine veninder, gå til møder, skrive blogindlæg, vaske tøj, gøre rent, lave ting til efter 21.00 om aftenen. Lige nu har jeg det bedst hjemme, så mine dejlige veninder må besøge mig. Det er også hyggeligt, men jeg savner cafébesøg, biografture og at cykle rundt hele dagen fra det ene til det andet.
  • at kunne se mine egne trusser og dameetagen. Dén har jeg ikke set længe. Jeg håber at hun har det godt dernede. Men vi ses ikke for tiden.
  • at drikke. Altså ikke (kun) at drikke mig stiv. Men at drikke lidt rødvin, et glas champagne, en iskold øl, portvin, gløgg. Jeg savner det hele. Jeg savner at hygge mig med alkohol, få varmen med et glas gløgg, dele en flaske vin med Kristian eller pigerne. Jeg glæder mig!
  • at tage lige præcis det tøj på, som jeg gerne vil have på. Forleden sprang jeg to lynlåse (i træk) fordi jeg bildte mig ind, at jeg stadig kunne passe de to kjoler. Det kunne jeg ikke. Træningstøj skal også udvælges nøje og alt tøj skiller på midten, så dunken vælter ud. Det ser meget sødt ud, men det kan blive koldt på maveskindet.
  • at vaske op og lave mad, uden at maven dunker ind i kanter og varme gryder (av!). Jeg kan næsten ikke nå ind til vasken længere, hvilket gør opvask lidt mere besværligt.
  • at spise tartar og rødt kød. Jeg elsker kød. Og jeg savner tartar. Med kapers. Og på sprødt brød. Med peberrod.
  • hvad savner du?