lækker tærte (også) for vegetarer

Spinattærte med feta og pinjekerner: IMG_8041   Du skal bruge:
  • 400 gram frossen spinat (vredet hårdt op i et viskestykke, så det meste af væden er væk!)
  • 4 æg
  • 250 hytteost
  • 150 gram fetaost
  • 50 gram pinjekerner
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • en købetærtebund (eller endnu bedre, lav en selv! F.eks. 200 gram hvedemel, 100 gram olivenolie, 1 tsk. salt, 1 æg, 1 dl. vand, 4 spsk. friske krydderurter, bland det hele sammen, ælt godt, lad den hvile et par timer og rul den ud i et smurt tærtefad).
Æggene røres ud med al hytteosten og 100 gram fetaost, samt salt og peber. Bland spinaten i. Hæld fyldet på tærtebunden og drys med resten af fetaen og pinjekernerne. Bag tærten ved 175 graders varmluft i omkring 25 minutter eller til æggemassen er fast. Lad tærten stå og sætte sig i 10 minutter før du skærer den ud. Rigtig lækker tærte, som faktisk er bedre dagen efter, da har den sat sig og smagen er rigtig trådt frem. Enjoy!