Blomkålspandekager

blomJeg elsker blomkål, jeg spiser det råt flere gange om ugen. Jeg køber næsten altid et blomkål, når jeg er ude og handle, hvilket resulterede i, at der pludselig lå 2½ blomkål i mit køleskab. Gode råd var dyre, for så meget blomkål spiser jeg trods alt ikke.. Jeg er noget af en pandekagegris og tænkte: Man må da kunne lave pandekager ud af den bandit. Jeg freestylede lidt og jeg var lidt skeptisk - men det viste sig, at pandekager og blomkål er en helt perfekt kombination! Du skal bruge:
  • ½ blomkål,
  • 2 æg,
  • 1 dl. kikærtemel (du kan også bruge almindelig mel eller havregryn),
  • salt,
  • peber,
  • paprika,
  • HUSK,
  • friske krydderurter.
Der er til omkring 6-8 pandekager, afhængig af, hvor store du laver dem. kål kål2 Blend blomkål til små bitte stykker, jeg brugte min minihakker. Tilsæt resten af ingredienserne, bland godt og steg pandekagerne på en varm pande i olie. Hæld olie på panden under stegningen, de suger lidt til sig. Spis dem med en grøn salat, med brød, på rugbrød, med guacamole, med kartofler og dressing eller spis dem kolde. De er virkelig lækre og det er en super genvej til, at få sine 6 om dagen! Jeg har trukket 3 heldige vindere fra denne konkurrence. Vinderene af et gavekort til Coop blev: Sarah K. med hendes lækre kartoffelmos-tip, Lisa som laver sunde chokolade skildpadder og Lina som har en opskrift på en løgsuppe som jeg snart må prøve af! Tillykke søde piger. Skriv mig en mail matilde@helsematilde.dk! God dag!