Vegansk aspargessuppe

IMG_2450[1] For nogle uger siden, kunne jeg ikke tænke på andet end aspargessuppe. Jeg nævnte det kort for min mor og dagen efter serverede hun brandvarm aspargessuppe med hjemmebagt brød. Nu elsker jeg min mor helt ubetinget og meget højt, men hun fik altså en del pluspoint på det måltid. Denne opskrift er vegansk, du kan sagtens erstatte de veganske produkter, med det du nu lige har. Der er til 4 personer:
  • 50 gram plantemargarine (husk at læse, om den er vegansk, hvis du går efter dét. Den fra Nutana er god),
  • 2 dåser asparges,
  • 4-5 spsk. økologisk (hvede)mel,
  • 2,5 dl. koldt vand,
  • 1 dl. sojafløde eller sojayoghurt,
  • Muskatnød,
  • Friskpresset citronsaft,
  • eventuelt lidt presset hvidløg,
  • 2-3 tsk. vegetabilsk bouillon (der kan være hønsebouillon i, selvom der står "Grøntsagsbouillon" på pakken, læs varedeklarationen - jeg er før blevet snydt!),
  • Salt og peber.
Smelt margarinen, tilsæt mel og vandet fra dåse aspargesene. Tilsæt vand og sojavand/yoghurt og smag til med bouillon, muskat, salt og peber og til sidst hvidløg og citron. Lad suppen koge lidt op i nogle minutter, rør godt rundt og tilsæt asparges. Spis den brandvarm på en kold efterårsdag og mærk varmen brede sig ud i alle kroge af kroppen. Find mig på instagram: helsematildedk