10 ting jeg hader ved crossfit

Dette indlæg udgav jeg for knap et år siden. Jeg får stadig kommentarer og mails på baggrund af det. Det var ment ironisk - men crossfittere er sku' ikke altid sådan at tage pis på. Nu er jeg vist selv det man kalder en crossfitter og jeg elsker det og kan faktisk også blive lidt irriteret, hvis andre har dårlige meninger og fordomme om det. Indlægget her er et af mine mest læste nogensinde - og for at fejre at jeg nu har dyrket det crossfit i et år, udgiver jeg det igen. Læs og har du eventuelle klager så send dem til min mail ;)

image1-cross

I stil med dette indlæg har jeg lavet top 10 over de ting jeg hader (læs: elsker mindre) ved crossfit og hele dens verden. Jeg er blevet bidt af crossfit, selvom jeg hver eneste gang tænker: "hvad er det jeg laver her, det er jo alt for hårdt!" - ofte når der er burpees og/eller roning på programmet. Men jeg elsker det alligevel. Det er hårdt, men det er også godt. Sveden løber og du får virkelig brugt dig selv. Derudover elsker jeg at det kun er én time hvor du får tæsk. Faktisk færre minutter fordi der er opvarmning, teknik og øvelserne gennemgås grundigt inden selve træningen spænder af. Men. Der er alligevel nogle ting som jeg finder irriterende, sjove og underlige ved konceptet:

 
  1. Store tatoverede mænd med bitte små undertrøjer, gerne hvor brystvorter og flere tatoveringer flashes.

  2. Når der er "straf-burpees" (der er nok burpees i forvejen, stop det!).

  3. Alle udtryk og slangs som er forbundet med crossfit. Jeg nævner i flæng: TGU, AMRAP, WOD, EMOTM, DU, DB SNATCH og workouts kaldet "Thank GOD it's monday", The Number of the beast", "Chipper Dipper" og "Annie WHAT?"

  4. Slogans på t-shirts (ofte båret af mænd fra punkt 1.). Jeg har den seneste måned set: "Crossfit is the shit", "Just fucking do it", "Make it happen" eller den bedste "First I was human, now I am crossfit".

  5. Der er BESKIDT! Alle vegne! Ja ja prinsessen er sart. Mine hænder er sorte efter træningen og gulvene sejler i sved og andre kropsvæsker.

  6. Pull ups. Jeg behøver ikke skriver mere her.

  7. Konkurrencerne jeg aldrig kan vinde. Come on! 2500 meter roning på tid? Mig og 20 store, stærke mænd. Hvem mon vinder?! Let me take a wild guess.

  8. Forskelsbehandlingen på mænd og kvinder. Ja ja mænd er (generelt!) stærkere end kvinder, men du behøver ikke fortælle mig det igen og igen, jeg er klar over at jeg kan tage mindre vægt på min vægtstang, tak.

  9. Holdene der kaldes "HERO". Hvad fanden er det og hvorfor tør jeg ikke?

  10. Angsten som rammer mig hver gang jeg skal i gang med en workout - seriøst når der står at jeg i løbet af 20 minutter skal lave 50 burpees, hoppe 50 gange på en box og lave 50 chin ups så er min selvtillid helt nede i kælderen.

Hvad hader du ved crossfit? Jo der er noget du hader.