Grøntsagssuppe

image (8)

Nem, billig, sund og mættende opskrift. Pep suppen op med et lækker stykke brød og så er den aftensmad i hus. Der er til omkring 4 personer eller til dig selv i nogle dage. Den kan også fryses ned. Du skal bruge:
  • 100 gram kartofler,
  • ½ blomkål,
  • ½ fennikel,
  • 4 fed hvidløg,
  • 2 porrer,
  • lidt olivenolie til stegningen,
  • 1 liter grøntsagsbouillon,
  • 1 tsk. salt (smag også til undervejs),
  • peber og paprika,
  • Tilbehør: 1 bundt persille
Skær kartoflerne, blomkål og fennikel i grove stykker, pil hvidløget og skær porrer i skiver. Steg det af i olie i 10 minutter. Hæld bouillon i og lad suppen koge med låg i en halv times tid. Blend suppen med stavblender (jeg har denne her og jeg elsker den! Den kan nakke alt!) og smag til med salt, peber og paprika. Lad suppen komme op og koge igen. Serveres med persille og eventuelt et stykke brød. Har du skyr eller måske creme fraise kan det også sagtens spises på suppen. Bacon (kalkun skulle være godt har jeg hørt?) kan også ristes og drysses på. Indeholder affililate link.