Endnu nemmere, nemlig

Børnetelefonen. En vigtig sag for børnene (og for os)

Annonce Børns Vilkår

Selvfølgelig skal vi det. Det tror jeg at alle, vil være enige med mig i. Men hvordan? Hvordan kan man hjælpe de børn, som har brug for hjælp? Det kan du f.eks. gøre ved at støtte Børns Vilkår og Børnetelefonen. I hele oktober afholdes “Bag for Børnetelefonen“, hvor du kan købe eller sælge kager – og på den måde støtte det gode arbejde som ligger bag Børnetelefonen. Det kan f.eks. gøre til en familiedag, du kan sælge kagerne til dem i din opgang, dem på din vej, i skolen osv.

Børnetelefonen er et tilbud til barnet, som har brug for at tale med en voksen. Det kan være om problemer i skolen, mobning, måske barnets forældre skal skilles, måske barnet går med tanker som barnet ikke kan dele med andre – eller noget helt andet. Barnet kan ringe helt anonymt og det kan ikke ses på telefonregningen, hvis barnet har ringet til Børnetelefonen. Det synes jeg er trygt og rart. Jeg har selv ringet til Børnetelefonen engang og jeg husker at det trøstede, gjorde mig mere tryg og vigtigst: der var en voksen som lyttede til mig, en voksen som ikke kendte mig eller de personer jeg omtalte. Jeg ringede fordi min venindes far drak voldsomt. Det var svært for mig at være i, det var svært for mig at dele med mine forældre. Hende jeg talte med forstod og lyttede og gav sig tid. Det var virkelig rart. Jeg kan huske at jeg stod i mine forældres stue med fastnettelefonen og talte længe med hende. Hun opfordrede mig til at tale med mine forældre – og det gjorde jeg, og det hjalp at dele. Det var en kæmpe hjælp. I dag hjælper Børnetelefonen også med digital mobning, som er et stort problem – og som må være svært at dele med sine forældre, som aldrig helt forstår.

På BørneTelefonen kan børnene også få rådgivning på sms, chat eller igennem vores Brevkasse og Børn hjælper børn-forum, hvis de føler sig mere trygge ved det. Rådgiverne kan også tilbyde en professionel bisidder til de børn, som ringer til BørneTelefonen og som har brug for hjælp i mødet med den offentlige forvaltning.

BørneTelefonen: 116 111

BørneTelefonen tilbyder gratis og anonym rådgivning mandag til fredag fra klokken 07.00-02.00 og lørdag og søndag fra klokken 11.00-02.00.

Jeg synes Børnetelefonen gør et kæmpe arbejde – og det er drevet af frivillige kræfter. Derfor synes jeg at jeg har lyst til at støtte – og det håber jeg også at du har.

Læs mere her (også anbefalingerne i forhold til corona etc.)

Konceptet “Bag for Børnetelefonen” er at bage og sælge – og donere beløbet til Børnetelefonen. Du kan gøre det på den måde som du synes er bedst. Der er andre forholdsregler lige nu, så hold gerne kagesalget udendørs hvis muligt og ellers hold dig opdateret og læs mere her.

Jeg bagte muffins og var meget omhyggelig med hygiejnen og de som smagte mine muffins – de måtte støtte Børnetelefonen med det de nu havde lyst og råd til.

Jeg er så glad for at Børnetelefonen eksisterer – så de børn som jeg ikke kan hjælpe, kan finde hjælp et andet sted. Det er rart at der findes voksne, som frivilligt hjælper børn og lytter til børnene. Det vil jeg enormt gerne støtte. Støt og deltag i “Bag for Børnetelefonen” eller støt her.

Man behøver i øvrigt ikke at være god til at bage.. eller dygtig til at pynte, hvilket jeg er et glimrende eksempel på.

Annonce Børns Vilkår

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endnu nemmere, nemlig